fbpx
Сьогодні
22:06 05 Гру 2023

Засідання Ради Україна-НАТО та затвердження Річної національної програми реформ є дуже конкретним результатом, – нардеп

Українська влада активно працює на всіх міжнародних майданчиках задля збільшення підтримки України і реалізації рішень щодо членства нашої держави в Європейському Союзі та НАТО.

Про це у прямому ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Арсеній Пушкаренко.

Народний депутат відзначив нещодавні візити українських представницьких делегацій до Брюсселя. Зокрема, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук працював із колегами із Європейського Парламенту, тоді як міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба мав зустріч із Верховним представником ЄС із питань закордонних справ і політики безпеки Жозепом Боррелем та взяв участь у першому установчому засіданні Ради Україна – НАТО на рівні міністрів закордонних справ на чолі з Генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом. За підсумками цих візитів, за оцінкою політика, було підписано декілька важливих документів.

«Зокрема, мова йде про оновлений Меморандум про взаєморозуміння між Верховною Радою та Європейським Парламентом. Цей документ, за словами Президентки Європарламенту Роберти Мацоли, є практичним способом, який може допомогти Україні підготуватися до вступу в ЄС», — розповів парламентар.

Крім того, була затверджена Річна національна програма реформ щодо руху України до членства в Альянс. У цій програмі окреслено перелік реформ, які наша держава повинна виконати до кінця 2024 року задля членства в Альянсі. Тобто ця програма — ще один крок, що наближає Україну до вступу в НАТО.

«Саме такий формат був визначний на шляху нашої держави до НАТО цього літа на Вільнюському саміті. Те, що вдалося затвердити конкретні кроки і терміни реформ для України на шляху до Альянсу, вселяє оптимізм, бо визначена дорожня карта реформ та критерії їх оцінки. І це є дуже конкретним результатом», — наголосив Арсеній Пушкаренко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: