fbpx
Сьогодні
20:59 29 Лис 2023

Ми готові закрити кордон з рф, якщо треба, – Голова МЗС Естонії

Міністр закордонних справ Естонії Маргус Тсахкна допустив закриття кордону з Росією після того, як на аналогічний крок пішла Фінляндія.

Про це Тсахкна сказав у середу перед зустріччю міністрів закордонних справ країн НАТО, повідомляє Рубрика, посилаючись на Postimees.

Голова естонського МЗС підтвердив, що країна готова закрити кордон із Росією, "якщо це знадобиться".

"Ми це обговоримо, якщо це знадобиться для підтримки Фінляндії. Це може статися. Ця ситуація (на кордоні Фінляндії з Росією. – Ред.) не є звичайним прикладом міграції", – додав він.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, Фінляндія повністю закриває кордон із росією на період з 30 листопада до 13 грудня. Про це заявив прем'єр-міністр Петтрі Орпо.

За словами Орпо, закриття кордону має тимчасовий характер і зумовлено безпековою ситуацією. У такий спосіб Фінляндія хоче взяти під контроль спроби гібридного впливу з боку РФ.

Прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо заявив, що його уряд не має наміру вести переговори з керівництвом Росії щодо ситуації на східному кордоні. За його словами, рішення не зміниться доти, поки не закінчиться агресивна війна Росії проти України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: