fbpx
Сьогодні
14:58 21 Лис 2023

Верховна Рада у першому читанні підтримала збільшення штату НАБУ на 300 людей

English version here

Фото: З Відкритих джерел

21 листопада Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроєкт, де пропонують збільшити чисельність штату НАБУ з 700 до 1000 осіб.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram народного депутата Ярослава Железняка.

Як повідомив парламентарій, "За" (#10203-1) проголосували 323 нардепи.

Згідно цього документа, в Україні планують збільшити граничну чисельність штату НАБУ на 300 осіб, з 700 до 1000 співробітників.

Законопроєкт також передбачає поетапне проведення конкурсу на заміщення додаткових вакантних посад:

  • у 2024 році – на 100 посад;
  • у 2025 році – на 100 посад;
  • у 2026 році – на 100 посад.

Железняк наголосив, що це важливий законопроєкт, який є одним з основних в наших європейських зобовʼязаннях.

Нагадаємо, що 8 листопада Європейська комісія офіційно рекомендувала державам ЄС почати переговори щодо вступу до Євросоюзу України, однак Київ повинен втілити в життя ще частину реформ.

"Ще один історичний крок для громадян України… щодо їхніх євроінтеграційних устремлінь. Сьогодні ми прийняли пакет розширення на 2023 рік. Незважаючи на війну, Україна продемонструвала рішучість домогтися істотного прогресу у створенні потужної динаміки реформ. Ми рекомендуємо Європейській Раді розпочати переговори про вступ України", – заявили в Єврокомісії.

Також у звіті, оприлюдненому ЄК, сказано, що Комісія рекомендує, аби Рада ухвалила переговорну рамку, після того як Україна:

  • ухвалить запропонований урядом закон про збільшення штатної чисельності Національного антикорупційного бюро України;
  • виключить із закону про запобігання корупції положення, які обмежують повноваження НАЗК щодо перевірки активів, які вже пройшли процес перевірки, та обмеження повноважень НАЗК щодо перевірки майна, придбаного декларантами до вступу на державну службу, без шкоди правилам, що застосовуються до забезпечення національної безпеки під час війни;
  • прийме закон, який врегулює лобіювання за європейськими стандартами, як частину антиолігархічного плану дій;
  • прийме закон, що стосується решти рекомендацій Венеційської комісії від червня 2023 року та жовтня 2023 року, пов'язаних із законом про національні меншини, а також врахує рекомендації Венеціанської комісії, пов'язані із законами про державну мову, медіа та освіту.

Як писала раніше Рубрика, ЄК вважає повністю виконаними чотири з семи критеріїв, що супроводжували надання Україні статусу кандидата на вступ до Євросоюзу. Водночас інші три критерії супроводжуються рекомендаціями від Єврокомісії щодо подальшого виконання.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: