fbpx
Сьогодні
21:33 15 Лис 2023

Ігнат: Від тривалих тривог страждає вся країна, але небезпека є. Вона нікуди не дівається

Фото: ПС ЗСУ

Рішення щодо того, чи скасовувати повітряну тривогу на час тривалих польотів російських винищувачів МіГ-31К, може ухвалити виключно вище керівництво держави. Але військові переконані, що загроза ракетних ударів "Кинджалами" залишається реальною.

Про це речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат розповів в ефірі національного телемарафону, повідомляє Рубрика.

"Рішення непросте, його потрібно приймати на найвищому рівні. Думаю, буде розглядатись щось. Це не вперше задаються такі питання і піднімаються в пресі…

Небезпека є. Вона нікуди не дівається. Як при загрозі застосування балістичного озброєння: зрозуміло, що буде оголошуватися тривога в тих чи інших регіонах, куди може досягти балістика. МіГ-31К (запущена з нього аеробалістична ракета "Кинджал") може дістати в будь-яку точку нашої держави", – наголошує речник.

Ігнат зазначив, що від тривалих повітряних тривог дійсно страждають бізнес, економіка, не працюють сервіси, діти не ходять до школи. Лунають розмови щодо градації та маркування тривог за рівнем небезпеки (помаранчевий, жовтий, червоний).

Водночас рішення має ухвалювати вище керівництво держави, а вже Повітряні сили будуть його виконувати. Наразі ж Ігнат нагадав, що Телеграм-канал Повітряних сил оперативно інформує суспільство щодо всіх повітряних загроз, які виникають.

Довідка

Літак МіГ-31К є носієм аеробалістичної ракети "Кинджал". Цю ракету важко збивати через її траєкторію руху.

До весни 2023 року Україна не могла збивати ворожі "Кинджали". Але у травні сили ППО вперше знищили цю ракету за допомогою комплексу Patriot, який надали Україні партнери.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: