fbpx
Сьогодні
09:21 07 Лис 2023

Відсьогодні змінюються правила контролю вантажів на митниці: для чого це рішення

Фото: З відкритих джерел

З 7 листопада цього року змінюються умови митного контролю та оформлення як імпортних, так і експортних вантажів.

Як повідомляє Рубрика, про це повідомляє Держмитслужба за підсумками засідання Громадської ради при Державній митній службі України за участі в. о. голови відомства Сергія Звягінцева та представників профільних підрозділів.

У чому проблема?

Держмитслужба повідомляла, що 7 листопада 2023 року втрачають чинність положення Митного кодексу в частині можливості митного оформлення товарів без їх пред'явлення митним органам.

У Службі підкреслили, що спрощення, передбачені зазначеним Кодексом (Закон № 2510-ІХ) та Конвенцією про процедуру спільного транзиту, є аналогічними нормам, які втрачають чинність.

Тому, з метою продовження використання можливостей оформлення товарів на об'єктах підприємств, Держмитслужба рекомендує бізнесу отримувати спрощення, передбачені Кодексом і Конвенцією.

Яке рішення?

Починаючи з 7 листопада 2023 року змінюються умови митного контролю та оформлення як імпортних, так і експортних вантажів.

Відтепер стане обов'язковим пред'явлення товарів, транспортних засобів комерційного призначення під час їх митного оформлення за митною декларацією, заповненою у звичайному порядку, в тому числі і у митному режимі експорту, митному органу оформлення.

Як це працює?

"У зв'язку зі змінами у митному законодавстві, що набирають чинності 7 листопада 2023 року, головним питанням на порядку денному став рівень готовності митних органів та бізнесу до роботи в нових умовах. Представники Держмитслужби надали детальні роз'яснення щодо пред'явлення товарів митному органу", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що найпоширеніше питання з бізнесу стосується огляду вантажних транспортних засобів.

Держмитслужба інформує, що не буде застосовувати огляд 100% транспортних засобів.

Натомість залишається ризикоорієнтований підхід. При цьому кількість та моторика спрацювання профілів ризиків не збільшиться, відтак і кількість оглядів не зросте.

Також членів Громадської ради поінформували, що митниці отримали:

  • необхідну кількість пломб,
  • змінили графіки роботи терміналів, щоб мати змогу вчасно оформлювати товари,
  • вжили низку інших заходів.

Зокрема, для вирішення можливих проблемних питань під час перехідного періоду будуть оприлюднені контакти посадових осіб митних органів.

З переліком телефонів можна ознайомитись за посиланням.

Нагадаємо, у лютому цього року заступника голови ДМС Сергія Звягінцева Кабінет Міністрів призначив тимчасовим очільником Державної митної служби України.

Рубрика повідомляла, що Кабмін звільнив попереднє керівництво Державної митної служби.

Додамо, що голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія анонсував звільнення керівництва митниці. Він також пов'язав обшуки у колишніх чиновників, нардепів та інших посадовців з обіцяними "весняними посадками".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: