fbpx
Сьогодні
12:26 06 Лис 2023

У 128-й бригаді зробили першу заяву після удару: загинули кращі

Фото: Скріншот

Під час удару в Запорізькій області по особовому складу 128-й бригаді загинули 19 військових. У керівництві підрозділу просять не поширювати неперевірену інформацію та фейки до завершення розслідування трагедії.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Facebook бригади.

"Ракетний удар підступного ворога забрав життя 19 бійців 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади. Зараз проводиться ретельна перевірка всіх обстпавин трагедії", – йдеться в повідомленні, де зазначається, що загинули кращі бійці підрозділу.

В бригаді наполягають до закінчення перевірки не поширювати неперевірену, частково фейкову інформацію та побіцяють "відомстити за побратимів у 100-кратному розмірі".

Удар по особовому складу 128-ї бригади у Запорізькій області

РФ вдарила по особовому складу 128-ї ОГШб Закарпатської бригади в Запорізькій області. У цей момент проходило урочисте вручення нагород до Дня артилериста, 3 листопада.

УП та "Суспільне", посилаючись з посиланням на джерела в МВС та ЗСУ, надали розголосу про цю трагедію.

За інформацією "Суспільного", подія сталась у п'ятницю, 3 листопада, у прифронтовому селі Зарічному в Запорізькій області.

Російські агресори вдарили ракетою по скупченню військових 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади. Воїнів зібрали та вишикували для урочистостей з нагоди Дня ракетних військ та артилерії.

Своєю чергою УП написала, що внаслідок удару відомо про понад 20 загиблих воїнів, також є поранені.

Міністр оборони Рустем Умєров висловив співчуття родинам загиблих воїнів зі 128-ї ОГШБр і пообіцяв з'ясувати всі обставини, що призвели до трагедії.

"Будуть зʼясовані всі обставини того, що сталося. Доручаю Головній інспекції Міністерства оборони провести повну перевірку за фактом цієї трагедії.

Наш ворог — підступний терорист. Маємо докласти всіх зусиль, щоб захистити наших людей та дати всі чесні відповіді рідним і близьким загиблих воїнів", – заявив міністр оборони.

У СтратКомі ЗСУ також підтвердили, що ракета дійсно влучила по місцю перебування військових.

"Противник вдарив ракетою "Іскандер-М" по особовому складу 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади, внаслідок чого загинули військовослужбовці, також поранення різного ступеня важкості отримали й місцеві мешканці. Наразі триває з'ясування обставин", – повідомили у дописі.

Наразі розпочато перевірку за фактом трагедії, а в Закарпатській області від 6 листопада оголошено триденну жалобу за загиблими.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: