fbpx
Сьогодні
21:27 03 Лис 2023

Столичні поліцейські викрили зловмисників, які ошукували переселенців: вкрали у людей понад 400 тисяч гривень

Фото: Національна поліцію України

Правоохоронці викрили двох аферистів, які ошукали понад півсотні переселенців і вкрали в них понад 400 тисяч гривень.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Національну поліцію України.

До поліції Києва звернулися представники одного з державних банків, які повідомили, що невідомі особи, представляючись співробітниками фінансової установи, скоюють шахрайські дії відносно клієнтів, – знімають гроші з їхніх рахунків. Слідчі столичного главку поліції за оперативного супроводження працівників управління кіберполіції у м. Києві та процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрили двох аферистів.

«Підозрюваними виявилися мешканці Запоріжжя – 28-річний чоловік та 42-річна жінка. Встановлено, що співучасники створили фейковий фішинговий сайт за аналогом одного з відомих державних банків, а далі під виглядом працівників цього банку підшукували у телеграм-каналах переселенців та пропонували отримати нібито фінансову допомогу від іноземних партнерів. Переходячи за посиланням та вводячи реквізити своїх банківських карток, громадяни надавали аферистам доступ до банку, а ті в свою чергу знімали гроші з їх рахунків. Наразі встановлено, що шахраї ввели в оману 54 особи», – розповів начальник відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості слідчого управління поліції Києва Євген Черняхівський.

Загалом шахраїі зняли з рахунків громадян більше 400 тисяч гривень. В ході обшуків за місцями їх мешкання слідчі вилучили блокноти із чорновими записами, документацію, яка засвідчує їх злочинну діяльність, комп'ютерну техніку, мобільні телефони та сім-картки. Тривають заходи із встановлення інших учасників злочину, а також потерпілих.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: