fbpx
Сьогодні
Новини компаній 17:53 31 Жов 2023

Як забезпечити резервне живлення квартири та будинку?

Наближається зима, і всі знову очікують регулярних відключень електроенергії. Багато людей роблять системи резервного живлення в своїх будинках чи квартирах. Системи бувають різні, і не кожному підійде те, що поставив собі його сусід.

Але спершу необхідно вибрати, які пристрої ви хочете забезпечити живленням. Більшість людей ставить ДБЖ для котла, так як це саме необхідне взимку, коли на вулиці низька температура. Зазвичай заживити потрібно комп'ютер та насоси, які переганяють воду в системі, тому для цього буде достатньо 800 Ват.

Як підрахувати потужність ДБЖ?

Це – легко, просто додаєте потужність всіх підключених пристроїв, але якщо пристрій містить двигун, то його потужність слід помножити на 3 тому, що під час його запуску пусковий струм більший від номінального в 3 рази. Наприклад якщо пристрій має потужність 250 Ват, то безперебійник повинен видавати не менше ніж 800 Ват.

Як забезпечити резервне живлення квартири та будинку?

Як вибрати акумулятор?

Більшість людей купують гелеві АКБ, але вони досить довго заряджаються тому, що у всіх свинцево-кислотних акумуляторів зарядний струм не може перевищувати 10% від його ємності. Наприклад батарея має 100А*год, то зарядний струм повинен бути 10А. Другий варіант – літій-залізо-фосфатні акумулятори. В них є свої плюси і мінуси. До плюсів можна віднести те, що в них набагато більше циклів заряду-розряду – 5000-6000. Також в них більша швидкість зарядки, що підійде під час регулярних відключень електроенергії по графіку. При менших габаритах та масі, вони здатні накопичувати більше енергії. Вони рахуються безпечними акумуляторами, які є стійкішими до різноманітних пошкоджень ніж кислотні, і не мають властивості загорятись. З мінусів можна назвати їхню ціну, яка є досить високою.  При виборі любих свинцево-кислотних акумуляторів, слід врахувати те, що їх не можна розряджати більш ніж на 70%.

Є ще один варіант – сонячні інвертори. Між ним та ДБЖ є певні відмінності:

  • Сонячний інвертор (перетворювач струму) краще підійде для живлення всього будинку, а ДБЖ для забезпечення безперебійного живлення якогось одного чи кількох пристроїв, наприклад котел, комп'ютер і т.д.
  • Сучасні інвертори мають МРРТ трекери, що дозволяє підключати сонячні панелі.
  • Деякі інвертори можуть працювати від генератора, а також самостійно його запускати при необхідності.
  • Більшість ДБЖ мають в собі стабілізатори напруги, яких немає в інверторах. .

Потрібна консультація? Телефонуйте спеціалістам компанії «Правильне електроживлення», за номером: +380983855050

Вибір за вами!

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: