fbpx
Сьогодні
18:59 25 Жов 2023

Європарламент пропонує передати Україні військову техніку, конфісковану в Лівії, – ЗМІ

English version here

Фото: reuters

Депутати Європарламенту пропонують передати Україні 146 одиниць бронетехніки, що були конфісковані у Лівії в рамках ембарго ООН.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Politico та RTL Nieuws.

"Депутати Європарламенту хочуть знайти практичне застосування для 146 одиниць бронетехніки, конфіскованих минулого року під час двох операцій військово-морської місії ЄС IRINI в рамках зусиль з дотримання ембарго ООН на постачання зброї Лівії", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з такою ініціативою виступив нідерландський ліберальний законодавець Барт Гротуйс.

"Ми закликаємо вас передати Україні захоплені під час операції IRINI транспортні засоби та аналогічне військове обладнання чи боєприпаси з цієї чи інших операцій ЄС", – йдеться у листі.

Його підписала Наталі Луазо, голова підкомітету парламенту з питань оборони, і депутат Європарламенту від Бельгії Гі Верхофстадт.

У цю п'ятницю лист Гротуйса буде надіслано державам-членам Комітету з питань політики та безпеки і Комітету Європейського фонду миру, який керує позабюджетним фінансуванням ЄС, що виділяється Україні.

Видання наголошує, що таке рішення було прийняте у зв'язку з планами США відправити в Україну боєприпаси, вилучені в Ірану.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: