fbpx
Сьогодні
Фото 11:37 22 Жов 2023

Поблизу Києва запрацювало "Чудо-Містечко" для літніх людей, які втратили оселі через війну: як працює це рішення

English version here

Фото: Телеграм / Вадим Токар / Макарівський голова

У Київській області запрацювало Чудо Містечко для людей похилого віку, які втратили оселі через повномасштабне вторгнення росії в Україну.

Про це повідомили у Київській обласній військовій адміністрації, макарівський селищний голова Вадим Токар, пише Рубрика.

У чому проблема?

Як розповів очільник громади, Макарів перебував під російською окупацією.

Селище має дуже багато руйнувань, і так само зазнало горя як і всі, хто потрапив під обстріли російської армії. Адже тисячам українців довелося покинути свої домівки, щоб уникнути окупації чи атак загарбників.

Зокрема, сотні літніх людей залишилися без даху над головою, вони вимушені були переїхати в більш безпечні регіони. Вони потребують підтримки та догляду.

Яке рішення?

У Макарівській громаді відкрили "Чудо-містечко" для найбільш уразливих людей похилого віку з числа внутрішньо переміщених осіб, які постраждали від війни.

"Ми раді зустріти вас на теренах нашої Макарівської землі, раді, що ви стали частинкою нашої громади", запевнив Токар.

Такий масштабний проєкт став можливим завдяки нашій співпраці із нашим американським другом містером Хенсеном, який є головним донором БФ "До України з любов'ю".

Чудо-містечко, Макарів

Фото: Телеграм / Вадим Токар / Макарівський голова

Як це працює?

Зі слів голови громади, дане містечко вперше відкрило свої двері для людей з півдня та сходу нашої країни, де населені пункти зазнають жорстоких обстрілів.

Як розповіли, проживання в "Чудо-Містечку" є безкоштовне та необмежене часом.

Чудо-містечко, Макарів

Фото: Київська обласна військова адміністрація

На території буде функціонувати клабхаус, медпункт та укриття. Працюватимуть кабінети перукаря, стоматолога та інші.

Чудо-містечко, Макарів

Фото: Телеграм / Вадим Токар / Макарівський голова

"Воно стане місцем піклування, допомоги і підтримки найменш захищених літніх людей, які вимушені були залишити свої домівки.

Для потреб його мешканців на безоплатній основі будуть передбачені: стоматологічна клініка, перукарські послуги, центр гарячого харчування та кінотеатр", наголосив Токар.

Чудо-містечко, Макарів

Фото: Телеграм / Вадим Токар / Макарівський голова

Зазначають, що на цьому етапі в містечку можуть одночасно проживати близько 130 людей у 100 квартирах.

Уже перші 67 людей отримала ключі від своїх помешкань. Вони оселяться в 48 квартирах. Решта будуть заселені до кінця 2023 року.

Квартири мають сучасний ремонт, повністю вмебльовані, обладнані всім необхідним для комфортного проживання та мають вихід на власну терасу.

У благодійника запитали, чому "Чудо-містечко".

"Тому, що це слово означає саме те, що ми хотіли б для вас зробити, виповнити якусь вашу мрію, повернути те, що було так безжально і жорстоко у вас вкрадено і дати відчуття справжнього дива", – зазначив Лой Хенсен.

Також ми розповідали, що в Україні почали зводити перші 14 будинків для прийомних сімей, які втратили житло.

Нагадаємо, у Броварах Київської області стартували роботи з реконструкції садочка "Джерельце", біля якого у січні розбився гвинтокрил МВС.

Окрім того, вікна на ще 1 мільйон доларів від американської некомерційної організації Global Empowerment Mission додатково отримає Київська область для заміни на об'єктах, пошкоджених унаслідок бойових дій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: