fbpx
Сьогодні
13:59 21 Жов 2023

Єрмак розповів подробиці повернення чотирьох дітей до України з росії

English version here

Фото: Телеграм / Андрій Єрмак

До України з росії повернули чотирьох дітей, яких викрали окупанти під час захоплення наших територій: вони вже встигли побачитись з рідними.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram-канал голови Офісу Президента України Андрія Єрмака, Telegram-канал омбудсмена Дмитро Лубінця.

"Наші діти повертаються додому, до своїх родин. Це 17-річна дівчина та троє хлопчиків – шести, трьох та дев'яти років", – розповів голова голова ОПУ.

Як зазначив Єрмак, діти вже вдома, разом зі своїми рідними.

"У кожного з них є власна історія. Їх мають чути у різних країнах світу, щоб мати справжнє уявлення про злочини Росії", наголосив голова Офісу президента.

Єрмак розповів три історії поернення дітей додому.

Перша історія

До початку війни хлопчик, маючи вроджені проблеми зі здоров'ям, перебував у закладі у Херсонській області, де його готували до операції в "Охматдиті".

Через вторгнення рф батькам дитини довелося евакуюватися, а хлопчик потрапив в окупацію. Разом з іншими дітьми його примусово вивезли до Криму.

Друга історія

Матір та син не бачились з початку повномасштабного вторгнення рф до України. Родина проживала на території Херсонської області, а з початком війни жінка-військовослужбовиця перейшла в розпорядження військової частини та пішла захищати Україну. Її неповнолітній син залишився вдома з бабусею і дідусем.

Коли Росія окупувала частину Херсонської області, мати не могла евакуювати сина, потрапила в полон. Згодом жінку вдалося звільнити, вона почала шукати свого сина і його вдалося знайти та повернути родичам.

 

Третя історія

Ще один хлопчик опинився у Брянський області, у дитячому будинку. Його бабуся не здавалася, разом з посадовцями шукала дитину. Сім'ю вдалось воз'єднати.

За словами омбудсмена Дмитра Лубінця, якщо ваша дитина зникла, і ви як законний її представник не знаєте її місця перебування – обов'язково повідомте про цей факт Національну поліцію України за номером 102.

"Якщо ж Ви переконані, що дитину депортували на рф, чи вона перебуває на ТОТ, то окрім поліції варто повідомити й нас – Офіс Омбудсмана", – зазначив він.

Контакти:

  • гаряча лінія 0 800 50 17 20 – у межах України;
  • 044 299 74 08 – для дзвінків з-за кордону;
  • електронна адреса – [email protected].

Депортація українських дітей

Зазначимо, що росія з початку повномасштабного вторгнення в Україну масово депортує українських дітей з окупованих територій.

Їх вивозять до Криму, рф чи Білорусі нібито на "оздоровлення" чи на відпочинок у таборах.

Повернути в Україну поки що вдалося 386 дітей.

Нагадаємо, у справі про депортацію українських дітей Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт російського диктатора володимира путіна та омбудсмена марії львової-бєлової.

У червні перша леді України Олена Зеленська заявила, що росія вивезла з України близько 19,5 тисяч дітей. Процес їх повернення складний та тривалий, оскільки росіяни відмовляються сприяти.

Також Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що російській федерації вже усиновили 386 українських дітей, яких незаконно вивезли з тимчасово окупованих територій окупанти.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: