fbpx
Сьогодні
09:42 18 Жов 2023

В Україні запустили першу мапу підтримки жінок: навіщо це рішення

English version here

Відтепер українки, які потребують безкоштовного притулку, гуманітарної допомоги, юридичних та психологічних консультацій, можуть скористатися першою інтерактивною мапою допомоги жінкам.

Про це пише Рубрика, посилаючись на КУСТ.

У чому проблема?

В Україні існує безліч організацій, які допомагають жінкам у складному становищі: багатодітним, ВПО, постраждалим від гендерно зумовленого насилля, безпритульним.

Окрім того, є окремі організації, що допомагають ЛГБТКІ+ спільноті, а також жінкам з активною життєвою позицією, військовослужбовицям, підліткам та молоді.

Інші – мають медичне спрямування: на кшталт, спілки людей з інвалідністю або підтримка жінок з ВІЛ.

Всі ці організації працюють працюють розрізнено одна від одної, а тому і інформацію про них потрібно шукати окремо по кожній.

Яке рішення?

Медійники проаналізували організації та ініціативи, які надають допомогу жінкам, зв'язалися з їхніми представниками та зібрали всю інформацію на одній вебплатформі.

Мапа допомоги жінкам

Фото: КУСТ

Як це працює?

На мапі зібрані організації з усіх регіонів, які сконцентровані для допомоги жінкам.

Як користуватися мапою

  • Знайти потрібний регіон і необхідний вид допомоги (їхній перелік – нижче),
  • клікнути на назву організації,
  • прочитати всю інформацію про неї,
  • знайти контакти,
  • зв'язатися та отримати допомогу.
Мапа допомоги жінкам

Фото: КУСТ

Розробники також зауважили, що багато організацій, хоч і орієнтовані на їхній регіон, за потреби готові допомагати й людям з інших областей. На кшталт, шелтерів, що розташовані у західній частині України, які під час війни зазвичай приймають людей з усіх регіонів.

Тому команда проєкту радить знайти ту організацію, яка сподобалася, та зв'язатися з громадськими діячами за контактами, що вказані внизу опису організації.

Яку саме допомогу можна отримати

Це може бути одяг, гігієнічні речі, воркшопи, тренінги, менторство, консультації психологів, юристів тощо.

На цей момент до мапи додано 73 геомітки по всіх областях України, окрім тимчасово окупованих територій.  Аби полегшити пошуки, всеукраїнські організації внесли до локації міста Київ.

Мапа допомоги жінкам

Фото: КУСТ

Окрім того, розробники планують надалі наповнювати мапу.

"Якщо ви хочете, аби ми додали ваш фонд, організацію, проєкт або ініціативу до мапи, пишіть нам на пошту [email protected]", додали розробники

Нагадаємо, що гендерно зумовлене насильство щодо жінок та дівчат як у приватних, так і в громадських місцях загострюється під час масштабних конфліктів. 

Невідкладна допомога від психологинь та соціальних працівниць стає все важливішою у воєнний час. Як працює Платформа SafeWomenHUB, створена на підтримку постраждалих від війни жінок та дівчат — дізнавалась "Рубрика".

Читайте докладніше в нашому матеріалі: "SafeWomenHUB: як працює жіноча платформа соціальної та психологічної допомоги".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: