fbpx
Сьогодні
Фото 18:59 17 Жов 2023

Удар по селу Гроза: поліція закінчила ідентифікацію тіл загиблих

Фото: Нацполіції України.

Сьогодні, 17 жовтня, слідчі закінчили ідентифікацію тіл загиблих унаслідок російського ракетного удару в селі Гроза Харківської області.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на пресслужбу Нацполіції України.

Триває видача тіл і фрагментів тіл родичам та знайомим загиблих в селі Гроза: харківські слідчі завершили ідентифікацію. Російський Іскандер-М вбив 59 цивільних громадян. До сьогодні близькі та знайомі загиблих забрали 49 тіл. 5 постраждалих з пораненнями знаходяться в лікарні. Їх стан стабільний.

Удар по селу Гроза

Фото: Нацполіції України.

«Сьогодні слідчі працюють у морзі, де відбувається видача тіл та їх фрагментів, які на початковому етапі розслідування не були ідентифіковані, — повідомив Олександр Кобилєв. – На теперішній час вони ідентифіковані і ми можемо передати їх родичам для того, щоб вони змогли провести своїх близьких в останню путь», – йдеться у повідомленні.

Удар по селу Гроза

Фото: Нацполіції України.

Нагадаємо, що 5 жовтня приблизно о 13:25 російські військові вдарили по селу Гроза Куп'янського району Харківської області.

За попередніми висновками, окупанти випустили ракету "Іскандер", яка влучила в кафе-магазин. Як повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, російсько-окупаційні війська влучанням "Іскандеру" вбили 59 людей.

Удар по селу Гроза

Фото: Нацполіції України.

Всі жертви — місцеві мешканці: пенсіонери, медики, фермери, вчителі, підприємці. Вони загинули цілими родинами у декілька поколінь.

Як відомо у кафе перебували приблизно 60 людей, у  той час там відбувалися поминки місцевого жителя — загиблого військового.

Тоді міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що є підозра, що ракету могли "навести". За його словами, не виключено, що це міг зробити хтось із місцевих. Інформацію щодо місця проведення поминального обіду, а також щодо кількості людей, які будуть на ньому присутні, навідники отримали від місцевих мешканців, або осіб, які на той час перебували в цьому населеному пункті.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: