fbpx
Сьогодні
19:59 16 Жов 2023

У Чорному морі на міні підірвався нафтовий танкер

English version here

Біля берегів Румунії у Чорному морі підірвався на міні танкер із нафтопродуктами, який пливе під прапором Ліберії.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Sky News.

Інцидент стався в неділю, 15 жовтня. Ідеться про танкер Ali Najafov. Зазначається, що судно отримало незначні пошкодження. Екіпаж не постраждав.

За словами глави консалтингової компанії Bosphorus Observer Йорука Ісіка, в той момент він перебував поблизу каналу Суліна. Це вже друге судно цього місяця, яке підірвалося на плавучій міні.

 

Міни в Чорному морі

З початку вторгнення в Україну, Росія забруднила мінами і акваторію Чорного моря. Їх часто виносить на узбережжя в південних областях України. Ці міни – серйозна загроза для судноплавства.

6 жовтня повідомлялося, що в Чорному морі підірвалося на міні комерційне судно Kafkametler, яке йшло під прапором Туреччини. Екіпаж не постраждав, а сам корабель отримав незначні пошкодження. Стався інцидент в 11 морських милях на північ від міста Суліна в Румунії.

Після цього випадку Туреччина, Болгарія і Румунія вирішили створити ініціативу для боротьби з морськими мінами в Чорному морі.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, на узбережжя Одеської області винесло російську морську міну. Її ліквідували українські рятувальники.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: