fbpx
Сьогодні
09:18 13 Жов 2023

В Авдіївці ніч була дуже гаряча, тривають запеклі бої без перерви, - Барабаш

English version here

Російські війська не припиняють обстріли Авдіївки, активізувавши удари з авіації. Наступальні дії ворога тривають четверту добу. У місті припинено постачання гуманітарної допомоги та продуктів. При цьому Сили оборони України утримують позиції та відбивають ворожі штурми.

Про це повідомив начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталй Барабаш в ефірі національного телемарафону Єдині новини, пише Рубрика.

За словами чиновника, бої, як стрілецькі, так і артилерійські дуелі, ведуться "запеклі і справді без перерви", і російські війська "б'ють із усього, що в них є".

"Активно працює авіація… По Авдіївці – ніч дуже гаряча була. Декілька авіаракетних ударів було по місту… Десятки – за ніч по самому місту", – розповів представник адміністрації.

Також Барабаш наголосив, що ворожі штурми не припиняються "ні вдень, ні вночі", і окупанти "лізуть, як таргани, дуже багато".

Раніше в четвер війська рф для наступу активно застосовували броньовану техніку, йшли колонами, і "дуже багато у них і техніки, і особового складу, ще привозять свіжак", – додав начальник ГВА.

Барабаш розповів, що противник хоче взяти Авдіївку в оточення, і зосереджений на ударах із прапорів із півночі та з півдня.

При цьому чиновник підкреслив, що бійці ЗСУ четверту добу "стоять незмінно на своїх позиціях – впевнений, що витримають, тому що це не люди, це титани".

Крім того, окупанти обстрілюють не лише населені пункти безпосередньо на лінії фронту, але ще й б'ють далі – більш тиловими селищами. Так, зокрема, цієї ночі загарбники обстрілювали села Очеретинського товариства.

Начальник ГВА розповів, що за минулу добу підтверджено загибель однієї людини та поранення чотирьох громадян. Крім того, додав він, ще двоє залишаються під завалами знищених ударів РФ багатоповерхівки, але "можна сказати, що люди загинули під завалами, просто фізично ми не бачимо тіл".

За словами Барабаша, наразі логістика в Авдіївці "дуже ускладнена", і на період ескалації влада припинила постачання в місто продуктів харчування та гумдопомоги.

"Намагаємося лише забезпечувати евакуацію. Якщо люди бажають і хочуть уже їхати, то намагаємося знаходити щілини у цих обстрілах", – зазначив чиновник.

При цьому він наголошує, що в Авдіївці "в принципі все є – і продукти харчування, і гігієна, і медицина" у достатній кількості та з резервом на кілька місяців.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, на Авдіївському напрямку противник не полишає спроб прорвати нашу оборону, проте безуспішно. Наші захисники відбили понад 20 атак ворога в районах населених пунктів Авдіївка, Ласточкине, Тоненьке, Первомайське, Невельське Донецької області.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: