fbpx
Сьогодні
10:55 10 Жов 2023

Можливо готуються до блекауту: Гуменюк прокоментувала зменшення ракетних обстрілів окупантами

Керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк

Російські окупанти можуть намагатися накопичити ракети та провести додаткову злагодженість для масованих ударів по енергетичних об'єктах України, як це було минулої осені.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на керівницю Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Офіцер пояснила, з чим може бути пов'язане зменшення застосування ракетного озброєння противником останнім часом за повітряних атак по території України.

"Цілком імовірно, що є необхідність накопичення таких запасів. Тому що хоч в них і були не малі запаси, але вони їх дуже "щедро" використовували. І виробництво (ракет – Ред.,) хоча й існує, воно досить ускладнене та уповільнене", – зазначила Гуменюк.

Водночас вона звернула увагу, що російські загарбники можуть накопичувати ракетне озброєння "в конкретних цілях".

"Це може бути пов'язано із підготовкою до так званого "періоду блекаутів", які вони анонсували й продовжують педалювати цю тему", – сказала вона.

Також є розуміння, що військам РФ потрібна додаткова злагодженість стосовно таких атак. А з цим у противника могли виникнути складнощі після удару Сил оборони України по штабу Чорноморського флоту РФ у тимчасово окупованому Севастополі у Криму, додала Гуменюк.

"Необхідно проводити навчання пілотів, злагодження з морськими ракетоносіями тощо. А в умовах збиття "верхівки" Чорноморського флоту можуть бути певні складнощі", – пояснила вона.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: