fbpx
Сьогодні
22:22 09 Жов 2023

На Закарпатті зафіксували землетрус: попередньо до 4,5 балів

Фото: GETTY IMAGES

Сьогодні, 9 жовтня, на Закарпатті стався землетрус. Попередньо, магнітудою 4,5. Поштовхи були відчутні майже по всій території регіону.

Про це повідомив очільник Закарпатської ОВА Віктор Микита.

За його словами, співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій здійснюють перевірку щодо можливих ушкоджень інфраструктури та житлових секторів. За інформацією фахівців, це вже третій землетрус у поясі гірських хребтів Карпат, додав Микита.

«Триває моніторинг ситуації. Станом на зараз немає інформації щодо можливих загроз, однак прошу краян бути пильними й в разі повторних поштовхів перейти в безпечні місця, якомога далі від багатоповерхівок та інших висотних будівель», — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що Андрій Садовий заявив, що жителі Львова також повідомляють про незначні поштовхи в районі 21:35, які були схожі на землетрус.

Європейсько-Середземноморський сейсмологічний центр повідомив, що ввечері 9 жовтня стався землетрус у Словаччині, магнітудою 5 з епіцентром на глибині 10 км.

Попередні землетруси в Україні

За даними Головного центру спеціального контролю, останній землетрус у Закарпатській області відбувся 23 вересня. Його магнітуда склала 2. Епіцентр землетрусу був у Свалявському районі Закарпатської області, на глибині 2 км. За класифікацією землетрусів його віднесли до невідчутних.

Перед цим землетрус на Закарпатті зафіксували 14 вересня з магнітудою 2 за шкалою Ріхтера. А 6 вересня він стався у Кам'янецькій громаді Чернівецької області. Магнітуда була 3,1, епіцентр — на глибині 5 км.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: