fbpx
Сьогодні
08:53 04 Жов 2023

Генштаб: українські Сили оборони мають успіхи в районі Роботиного, Кліщіївки та Андріївки

Фото: Getty Images

Минулої доби, 3 жовтня, ЗСУ продовжують наступати на Мелітопольському та Бахмуському напрямках та мають частковий успіх в районах західніше Роботиного Запорізької області, а також частковий успіх в районах Кліщіївки та Андріївки, закріплюються на зайнятих рубежах.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook  Генштабу ЗСУ.

Успіхи українських військових

Як повідомляють у військовому командуванні, минулої доби авіація сил оборони завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 6 по зенітно-ракетних комплексах росіян.

Своєю чергою, підрозділи ракетних військ нанесли ураження по:

  • 3 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки,
  • 21 артилерійському засобу окупантів.

Атаки російської армії

"Протягом минулої доби відбулося 43 бойових зіткнень. Загалом, ворог завдав 5 ракетних та 108 авіаційних ударів, здійснив 55 обстрілів з реактивних систем залпового вогню як по позиціях наших військ, так і по цивільних об'єктах нашої держави", зазначили у Генштабі

Ситуація на напрямках фронту

  • На Бахмутському напрямку росіяни безуспішно намагалися відновити втрачене положення в районі Андріївки Донецької області. Сили оборони продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.
  • У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку Сили оборони відбили всі атаки ворога в районі Первомайського Донецької області. Ворог здійснив більше 10 невдалих атак в районах Мар'їнки та Красногорівки Донецької області.
  • На Лиманському напрямку сили оборони відбили більше 10 атак противника в районі населеного пункту Макіївка Луганської області.
  • У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищують склади та успішно уражають тили окупантів.
  • На Шахтарському та Запорізькому напрямках а також у зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку окупанти наступальних дій не вели.
  • У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках росіяни зберігають військову присутність у прикордонних районах, проводять активну диверсійну діяльність, щоб не допустити перекидання українських військ на загрозливі напрямки.
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: