fbpx
Сьогодні
15:55 01 Жов 2023

В Україні можуть скасувати заочну та вечірню форми навчання у вишах: навіщо це рішення

Фото: З відкритих джерел

У Верховній Раді України був зареєстрований законопроєкт, який пропонує скасувати в українських вишах заочну та вечірню форми навчання.

Про це пише Рубрика, посилаючись на сайт ВРУ.

У чому проблема?

Як зазначають у пояснювальній записці, враховуючи продовження воєнного стану, який спричинений військовою агресією росії, необхідно забезпечити організацію вступної кампанії 2024 року в особливому порядку.

Там також наголошують, що в Україні накопичився достатній досвід використання дистанційних технологій навчання, тому немає сенсу залишати такі форми вищої освіти як заочна та вечірня.

Яке рішення?

Альтернативою їм має повністю стати дистанційна форма навчання.

"Встановити, що у 2024 році не проводиться набір вступників для здобуття ступенів вищої освіти бакалавра та магістра за вечірньою та заочною формами здобуття освіти, натомість орієнтуючи заклади освіти на розвиток дистанційної форми здобуття вищої освіти", йде мова у пояснювальній записці.

Як це працює?

Нововведення пропонується застосувати вже у наступному навчальному році під час вступної кампанії.

Законопроєкт був зареєстрований головою Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергієм Бабаком. Наразі документ перебуває на розгляді освітнього Комітету Верховної Ради.

Раніше ми писали, що у Національному технічному університеті України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" створюють інноваційне укриття.

Проєкт допомагає реалізувати компанія "CLUST" під назвою "Smart Shelter – CLUST Space". Мета проєкту – реорганізувати вже наявні укриття в безпечні інноваційні освітні хаби.

Перший шелтер з'явиться на базі приміщення центральної бібліотеки КПІ імені І. Сікорського. Його площа сягатиме 600 кв. м.

Нагадаємо, що вже розпочинається підготовка до вступу у 2024 році. Як і раніше, абітурієнти складатимуть Національний мультипредметний тест (НМТ), але його дещо змінять. Крім того, нововведення чекають і на школярів початкових класів.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: