fbpx
Сьогодні
Фото 22:58 30 Вер 2023

Екорішення: кияни очистили від сміття берег озера Вирлиця

Київ долучився до всесвітнього заходу з прибирання прибережних смуг NL Waterway Cleanup. У толоці взяли участь працівники посольства Нідерландів, адже саме ця країна започаткувала всесвітній екозахід.

Про це повідомив директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний під час проведення акції на березі озера Вирлиця в Дарницькому районі столиці, пише Рубрика.

У чому проблема?

Пластик вкрай негативно впливає на навколишнє середовище. Також варто не забувати, що мікропластик вже дуже давно наповнює наші організми саме через воду. Але на жаль, засмічені пластиком ліси, береги річок – це звичне для нас явище.

кияни очистили від сміття берег озера Вирлиця

Яке рішення?

Привернути увагу до чистоти узбережжя – мета даної екологічної ініціативи.

«Ми всіляко підтримуємо цю кампанію, адже чітко розуміємо, який негативний вплив має пластик на навколишнє середовище. Також варто не забувати, що з водою мікропластик просочується у природу, потрапляє в організм тварин і людей. Наша спільна задача – зробити все можливе, аби зменшити кількість виробництва та споживання пластику на планеті та, звісно, не допускати забруднення ним водойм», – зазначив Олександр Возний.

кияни очистили від сміття берег озера Вирлиця

Як це працює?

Цьогорічну акцію Посольство Королівства Нідерландів в Україні ініціювало спільно з Асоціацією професіоналів довкілля (PAEW). Участь у заході, зокрема, взяли Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерландів в Україні Йеннес де Мол зі співробітниками посольства та представники нідерландських компаній в Україні.

«Відповідальність починається із сумлінного ставлення до навколишнього середовища. Дякую всім, хто власним прикладом демонструє свою небайдужість, коли йдеться про чистоту водойм і території довкола них. Також я вдячний нашим українським партнерам, які долучилися до цьогорічного заходу NL Waterway Cleanup у Києві», – сказав пан Йеннес де Мол.

кияни очистили від сміття берег озера Вирлиця кияни очистили від сміття берег озера Вирлиця кияни очистили від сміття берег озера Вирлиця кияни очистили від сміття берег озера Вирлиця

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: