fbpx
Сьогодні
16:58 22 Вер 2023

Латвія хоче заборонити автомобілям із реєстрацією рф і білорусі залишатися у країні

English version here

Уряді Латвії готує законопроєкт про зміни в законодавчій базі, які не дадуть змоги транспортним засобам, зареєстрованим у росії та білорусі, залишатися в країні.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на заяву міністра юстиції Латвії Інесе Лібіня-Егнере.

Зазначається, що цей законопроєкт також дасть змогу країні легально конфісковувати автомобілі, які зареєстровані в Росії та Білорусі.

Заплановані зміни вимагатимуть від власників транспортних засобів з російськими та білоруськими реєстраційними номерами, що в'їжджають на територію Латвії, у визначений термін перереєструвати ці транспортні засоби в Латвійській Республіці, визначатимуть наслідки та відповідальність власників транспортних засобів у разі невиїзду.

Мін'юст пояснює, що якщо транспортний засіб не буде перереєстровано або вивезено з Латвії протягом 3 місяців, будуть санкції, аж до конфіскації автомобіля.

"Будь-який гість, який приїжджає до Латвії, має поважати закони і порядок нашої країни. Перетин кордону Євросоюзу на транспортному засобі, зареєстрованому в Росії, а отже, і перебування в Латвії, є порушенням санкцій", – каже Інесе Лібіні-Егнере.

Вона уточнила, що якщо автомобілі з російськими та білоруськими номерами не будуть вчасно перереєстровані, їх можуть конфіскувати на користь України для підтримки її армії.

Нагадаємо, що 8 вересня Єврокомісія опублікувала роз'яснення щодо давно застосованих обмежень на ввезення та вивіз товарів до або з росії. Там уточнили, що під заборону потрапляють у тому числі автомобілі та деякі товари незалежно від того, чи є особистими речима мандрівників.

Роз'яснення Єврокомісії запросила Німеччина, яка з кінця червня не тільки обмежила в'їзд російських автомобілів, але й конфіскує їх всередині країни, повідомили місцеві ЗМІ.

Як повідомляли, у поясненні Єврокомісії йшла мова про те, що під час перетину кордону з Європейським Союзом у громадян рф можуть конфіскувати авто, телефони, іншу техніку та цінні речі.

Як раніше повідомляла Рубрика, 13 вересня Естонія, Литва та Латвія оголосили, що після роз'яснень Єврокомісії щодо санкцій, заборонила в'їзд автомобілів з номерами російської федерації.

Також влада Польщі з 00:00 17 вересня заборонить в'їзд на свою територію легкових автомобілів, зареєстрованих у Росії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: