fbpx
Сьогодні
PR 12:43 21 Вер 2023

Посмішка на всі 100%: чищення та відбілювання зубів

Чищення та відбілювання зубів – дві найпоширеніших послуги з гігієни ротової порожнечі, які надають стоматологічні клініки. Спеціалісти стоматології Healthy Dent розповіли, як проводять ці процедури, в чому їх переваги, скільки це коштує.

Якщо помітили, що зуби втратили свій природній блиск, емаль стала тьмяною та шаршавою – саме час завітати до стоматологічної клініки. За допомогою двох гігієнічних процедур – чищення та відбілювання зубів можна зробити повний «клінінг» ротової порожнини и повернути посмішці сяючий блиск.

Кабінетне чищення зубів: чого не може зубна чистка

Зуби треба чистити двічі на день: щіткою та зубною пастою, а також використовувати лосьйон-ополіскувач та зубну нитку. Але попри те, що ви старанно чистите зуби, на емалі все одно залишаються бактерії – в тих місцях, куди не дістає щітка: між зубами, на стінках крайніх молярів тощо. Поступово м'який наліт перетворюється на зубний камінь (це відбувається за 2-3 тижні), що згодом призводить до руйнації емалі та розвитку карієсу.

Переваги чищення професійного зубів

Професійна чистка зубів дозволяє позбутися всіх проблем разом:

  • прибрати бактерії, наліт і зубний камінь;
  • освітлити емаль на 1-2 тони;
  • захистити зуби від карієсу на 4-6 місяців.

Професійне чищення відбувається за допомогою спеціального обладнання та насадок – скалерів, що дозволяє повністю очистити зуби навіть на тих ділянках, куди не добереться щітка: в під'ясневих кишенях, на ділянках контакту язика з емаллю, між зубами, що щільно прилягають один до одного. Процедура триває всього 30-60 хвилин, а захисний ефект від чищення зубів зберігається півроку – до наступного візиту до стоматології.

Види кабінетного чищення зубів

Найпоширеніші види чищення зубної емалі в стоматології:

  1. Ультразвукове чищення: відбувається за допомогою впливу ультразвукових хвиль на поверхню зубів, завдяки чому навіть тверді відкладення відділяються від емалі, подрібнюються та змиваються струмом води. Результат – чисті блискучі зуби.
  2. Метод Air Flow: чистка зубів від каменю спеціальним розчином з абразивних часточок, води та повітря під тиском. Дозволяє очистити емаль навіть під яснами на глибині до 10 мм. Процедура щадна, показана пацієнтам з брекетами, коронками, імплантами.
  3. Лазерне чищення: ефективне видалення нальоту та каменю за допомогою точного впливу лазерним променем. Процедура не викликає навіть дискомфорту в пацієнта, адже емаль не нагрівається.

Як відбувається чищення зубів

Стоматолог проводить процедуру протягом одного сеансу, який триває до 60 хвилин – цього часу вистачає, що очистити всі зуби. Пацієнтам із чутливою емаллю пропонується місцева анестезія, але зазвичай чистка не потребує знеболення. Пацієнт лежить в кріслі, а лікар за допомогою скалеру очищує кожен зуб. Коли позбулися каменю, проводиться ремінералізація емалі, щоб захистити зуби від впливу бактерій. Після процедури емаль може бути чутливою, але за кілька днів дискомфорт зникає.

Відбілювання зубів – гарантований WOW-ефект

Відбілювання зубів – стоматологічна послуга, головна мета якої – освітлити емаль. За допомогою сучасних методів зуби стають світлішими на 7-12 тонів. Найефективнішим є лазерне відбілювання. В клініці Healthy Dent відбілити зуби можна інноваційною лазерною системою Beyond. Процедура, як і чищення, триває до 60 хвилин. В складних ситуаціях, щоб досягти бажаного результату, потрібний другий сеанс.

Плюси професійного відбілювання зубів

  • моментальний ефект за 1-2 сеанси;
  • емаль світлішає до 12 тонів, чого неможливо досягти домашніми методами;
  • безболісна та безпечна процедура;
  • ефект тримається до 2-х років.

Якщо хочете відбілити зуби, то майте на увазі, що спочатку проводиться гігієнічне чищення зубів. Це необхідно для того, щоб прибрати наліт та камінь, які перешкоджають відбілюванню емалі.

Вартість гігієнічних процедур в стоматології

Чищення зубів – одна з найдешевших стоматологічних послуг, яка ще й допомагає заощадити, адже не треба лікувати зуби від карієсу, який не розвивається на чистій емалі. Найбільш бюджетним є ультразвукове чищення – позбутися каменю з усіх зубів вийде дешевше, ніж поставити одну фотополімерну пломбу. Відбілювання Air Flow в Healthy Dent коштує від 800 (за одну щелепу).

Ціна відбілювання зубів вища за чищення, але враховуючі тривалий ефект, є затребуваною серед клієнтів стоматології. Вартість процедури залежить від методу відбілювання та прайсу клініки, наприклад, в Healthy Dent відбілювання лазерною системою Beyond коштує від 4500 грн.

Регулярне професійне чищення зубів допоможе захистити їх від стоматологічних хвороб, а процедура відбілювання зробить посмішку сяючою.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: