fbpx
Сьогодні
Фото 16:23 15 Вер 2023

Шуфрич отримав підозру у державній зраді: що відомо

Служба безпеки України спільно з Державним бюро розслідувань та Офісом Генпрокурора зібрала аргументовану доказову базу про антиукраїнську діяльність чинного народного депутата Нестора Шуфрича.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на СБУ.

Як свідчать матеріали розслідування, Шуфрич тісно співпрацював і виконував завдання колишнього секретаря РНБО Володимира Сівковича, агента фсб, завдання якого – координація російської агентури в Україні.

Шуфрич отримав підозру

Нагадаємо, що Сівкович втік до москви у 2014 році й створив «кротоферму» для підривної діяльності проти нашої держави. Саме він курував колишнього начальника Управління СБУ в АРК Крим Олега Кулініча, якого підозрюють у державній зраді і якого затримував особисто Голова Служби безпеки Василь Малюк.

Шуфрич отримав підозру

Одним з основних завдань Шуфрича була підривна діяльність в інформаційній сфері. Він систематично поширював наративи кремля про те, що українська держава – нібито штучне утворення, що в України та росії єдина історія і що українці та росіяни – нібито «один народ». Таким чином Шуфрич намагався розвинути проросійські настрої в українському суспільстві.

Наразі за місцями проживання фігуранта та у його близького оточення здійснюється 45 обшуків.

Шуфрич отримав підозру

До того ж як повідомляє РБК-Україна, посилаючись на власні джерела в СБУ, під час сьогоднішніх обшуків у Шуфрича знайшли документ зі схемою автономії для Донецької та Луганської областей.

За даними джерела, документ передбачає перейменування цих областей у так звані "краї", широку автономію, проведення виборів, формування окремого уряду та парламенту.

"Цинізм ситуації полягає у тому, що саме в липні 2014 року Шуфрич публічно заявляв, що обидва його сини підуть воювати в АТО, якщо їх призвуть. А в цей час готував документи, які підривали суверенітет та територіальну цілісність України", – зауважило джерело.

Досудове розслідування триває.  Шуфричу повідомлено про підозру за ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Санкція статті передбачає до 15 років тюрми.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, у народного депутата Нестора Шуфрича Служба безпеки України проводить обшуки. Правоохоронці завітали до його будинку у п'ятницю вранці, 15 вересня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: