fbpx
Сьогодні
Новини компаній 18:18 14 Вер 2023

Менше черг та безпечніші умови для дітей, які борються з раком: завдяки благодійному проєкту "АТБ" у Львові відкрили надсучасний амбулаторний простір

У Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі відкрили сучасний амбулаторний простір. Нову амбулаторію створили у Клініці дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку. На втілення проєкту витратили 3,2 мільйона гривень. Кошти для лікарні залучили БФ "Таблеточки" та Всеукраїнський благодійний фонд "АТБ" в рамках всеукраїнської акції "Мене це стосується! А тебе?", яка відбулася в 2021 році в мережі магазинів "АТБ".

Відкритий амбулаторний простір – це 3 функціональні кабінети, зона рецепції з медичним реєстратором, який координує потік пацієнтів, маніпуляційна кімната, просторий зал очікування та дитяча зона, архів для документів та гігієнічна кімната (санвузол). Амбулаторія має окрему вентиляційну систему, що виключає вірогідність попадання забрудненого повітря в приміщення з пацієнтами. Над проєктом працювали близько року.

"До відкриття цього простору прийом амбулаторних пацієнтів, очікування результатів досліджень та інші візити в лікарню, які не потребували госпіталізації, проводились лікарем в одному кабінеті. Зазвичай це близько 10-15 пацієнтів з особами, що їх супроводжують, щодня. Таке скупчення людей і відсутність просторих приміщень створювало дискомфорт і медикам, і хворим. Так з'явилась ідея створити окремі кабінети для амбулаторного прийому. І завдяки доброчинцям, які взяли участь в акції, фонду "Таблеточки" та мережі магазинів "АТБ" зараз маємо реалізований проєкт", – розповів очільник ЗУСДМЦ Роман Кізима.

У лікарні зауважили, що значна частка пацієнтів, що потребують простих маніпуляцій чи введення "одноденної" хіміотерапії, зможуть отримати її одразу, не піднімаючись у стаціонарне відділення Клініки дитячої онкології та ТКМ. Медики кажуть, що це життєво  важливо для пацієнтів стаціонару, які мають слабкий імунітет через лікування раку, бо суттєво мінімізує їхній контакт із потенційним джерелом інфекцій.

«Повномасштабне вторгнення принесло багато викликів, але не скасувало існуючих. Важкохворі діти, як і до нього, продовжують потребувати лікування від медиків та допомоги від благодійників. Західна частина України, зокрема ЗУСДМЦ, є одним із ключових напрямків, куди націлена левова частка допомоги фонду. Адже там лікується велика кількість онкохворих дітей з усієї країни, в тому числі з територій, на яких тривають бойові дії та тимчасово окупованих. Я вдячний усім українцям, котрі навіть в часи війни знаходять сили, місце та час для допомоги дітям. Створення амбулаторного простору стало можливим завдяки вашій підтримці та небайдужості. А також партнерам – мережі магазинів «АТБ», ВБФ «АТБ», дирекції лікарні та медичному персоналу. Разом, попри все, продовжуємо наближати майбутнє, де жодна дитина в Україні не помирає від раку», – говорить В'ячеслав Биков, виконавчий директор благодійного фонду «Таблеточки».

Завдяки благодійному проекту «АТБ» у Львові відкрили надсучасний амбулаторний простір

Амбулаторія повинна полегшити працю медиків Клініки дитячої онкології та ТКМ. Завдяки медичному реєстратору, який реєструватиме пацієнтів та працюватиме з документами, фахівці зможуть максимально зосередитись на роботі з хворими. А просторий архів дозволяє зберігати усю необхідну медичну документацію в одному місці та швидко віднаходити потрібні документи.

«Це не перша благодійна акція, яку реалізував наш благодійний фонд останнім часом. Але саме ця була особливою! І за масштабом її проведення, і за залученням до неї максимальної кількості учасників, а головне – за значенням цієї місії. За останні півтора року ми всі відчули цінність взаємодопомоги та турботи один про одного. Й ця благодійна ініціатива абсолютно довела, що співчуття та бажання допомогти перемагають в серцях українців. Ми розуміємо, що тільки об'єднавшись, ми здатні долати хвороби та відчай. Тільки системно займаючись благодійністю, ставлячи максимальні цілі, формуючи широку команду однодумців, можна досягати неймовірних результатів. Реалізувати найамбітніші проекти! Ми щиро вдячні всім партнерам, кожному покупцеві, хто не залишився осторонь, підтримував і брав активну участь у реалізації нашої загальної із благодійним фондом "Таблеточки" ініціативи», – говорить Сергій Демченко, начальник управління з корпоративних комунікацій АТБ, директор «Всеукраїнського благодійного фонду АТБ».

Завдяки благодійному проекту «АТБ» у Львові відкрили надсучасний амбулаторний простір

Клініку дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку відкрили у ЗУСДМЦ 15 лютого 2022 року, напередодні повномасштабного вторгнення. Це – масштабний проєкт, який передбачає фінансування трансплантації для наших пацієнтів за державні кошти як один із пілотних проєктів Міністерства охорони здоров'я України. Завдяки пересадкам кісткового мозку у Центрі проводять повний цикл лікування дитячої онкології. Щорічно у Клініці дитячої онкології та ТКМ отримують високоспеціалізоване лікування близько 300 онкохворих пацієнтів. На сьогодні у Центрі виконали 6 аутологічних трансплантацій кісткового мозку дітям.

Завдяки благодійному проекту «АТБ» у Львові відкрили надсучасний амбулаторний простір

Довідково

Благодійна організація «Всеукраїнський благодійний фонд АТБ» заснована у 2017 році. Головною метою діяльності фонду є всебічна підтримка та допомога різноманітним верствам населення: військовим ЗСУ та їхнім родинам, вимушеним переселенцям, пенсіонерам, людям з інвалідністю, багатодітним сім'ям, дітям, які потребують термінового лікування.

За час роботи фонду було проведено декілька всеукраїнських благодійних програм: «Дерево життя», «Благодій», «Цукерка добра», "Мене це стосується. А тебе?" тощо, спрямованих на цільову підтримку та допомогу дитячим лікувальним закладам України. В рамках реалізації цих програм дитячим лікарням фонд передав сучасне медичне обладнання та необхідні витратні матеріали на десятки мільйонів гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: