fbpx
Сьогодні
10:16 06 Вер 2023

"Інститут Американістики" запустив перший в Україні подкаст про українсько-американські відносини

Українська громадська організація "Інститут Американістики" запустила перший в України подкаст про США та двосторонні відносини між Вашингтоном та Києвом. Він називається "На Вашингтонщині"

У чому проблема?

"Повномасштабне вторгнення Росії помітно відобразилось на активізації українсько-американської співпраці. США — найбільший донор міжнародної допомоги Україні. Ми відчули запит на створення саме такої аналітики: простими словами про складне. Напередодні виборів 2024 року у США надзвичайно важливо мати раціональні очікування від свого основного партнера, а такі очікування базуються лише на виваженій інформації та контекстуальних знаннях", — розповідає Владислав Фарапонов, голова правління "Інституту Американістики",  співавтор подкасту.

Він зауважує, що напередодні не тільки президентських, а й парламентських виборів у США, де питання підтримки України буде одним з ключових, важливо аби питання двосторонньої підтримки США коректно транслювалось в Україні. 

Яке рішення?

Рішенням став сам запуск подкасту, адже це зручний формат, який лише набирає популярності в Україні. Подкасти легше сприймаються для аудиторії на відміну від складних аналітичних статей. У форматі подкасту легше пояснювати складні речі простими словами, саме таку аналітику Інститут Американістики просуває в Україні. 

"Наш подкаст вже допомагає десяткам українським експертам та журналістам розібратись у тонкощах американської політики та відносинах з Україною. Ми вже отримували фідбек від аудиторії про те, що подкаст допоміг не потрапити на гачок фейків та дезінформації. Також ми ведемо однойменний канал у Telegram "На Вашингтонщині", де публікуємо авторські інтерпретації новин, аналітичні матеріали, — ділиться своїми враженнями про роботу над першими епізодами другий автор подкасту,  Арсен Мартищук, виконавчий директор "Інституту Американістики".

Як це працює?

Перші чотири епізоди подкасту стосуються Дональда Трампа, позицій республіканців щодо України, а також ставленню США до вступу України до НАТО. 

Подкаст "На Вашингтонщині" доступний на трьох платформах: 

У планах організації запуск інших серій подкастів про міжнародну допомогу від партнерів, подкасти англійською мовою для іноземної аудиторії.

Інститут Американістики — нова громадська організація, заснована у 2023 році,  метою якої є сприяння вивченню американської політики та популяризація двосторонніх відносин між Україною та Америкою. Співзасновниками організації стали аналітики та експерти з американської політики Владислав Фарапонов та Арсен Мартищук. 

Наразі Інститут Американістики зараз працює над дослідженням про зміну безпекової політики США щодо України та інших держав світу після повномасштабного вторгнення Російської Федерації до нашої держави. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: