fbpx
Сьогодні
Фото 16:20 05 Вер 2023

У київській школі відкрили музей Героя України, пілота Єрка: як працює це рішення

Фото: armyinform.com.ua

У столичній школі відкрили музей, присвячений командирові авіаційної ескадрильї 40-ї бригади тактичної авіації ЗСУ, Героя України (посмертно) полковника В'ячеслава Єрка.

Про це пише АрміяІнформ, інформує Рубрика.

У чому проблема?

В'ячеслав Єрко загинув 24 лютого 2022 року на Київщині. Похований 9 квітня 2022 року у Василькові.

У трагічний день своєї загибелі В'ячеслав Єрко разом з бойовими побратимами закривав небо над столицею України. Тоді він здійснив чотири бойові вильоти.

Спочатку командир вивів з-під ракетного удару підпорядковану йому ескадрилью, чим врятував від знищення бойові літаки. Далі ворожа авіація марно намагалась прорвати повітряну оборону Києва та його передмістя.

Лише 5 екіпажів українських льотчиків протистояли 12 літакам та 8 гелікоптерам країни-агресора. Полковник В'ячеслав Єрко у повітряних боях знищив два російських гелікоптери Мі-24, один літак Су-25 та Су-35, які намагались прорватись до самого серця столиці України.

Яке рішення?

Офіцер Центру досліджень воєнної історії ЗСУ старший лейтенант Ігор Полуектов розповів, що новостворена музейна експозиція в школі, де навчався та формувався як особистість Герой України В'ячеслав Єрко є одним з кроків, які необхідно робити для гідного вшанування та збереження пам'яті про українських захисників, які поклали своє життя у боротьбі за свободу та територіальну цілісність нашої країни та патріотичного виховання сучасної учнівської молоді.

Фото: armyinform.com.ua

Як це працює?

Музей школи, де навчався майбутній пілот МіГ-29, розташувався у холі. Експозиція містить експонати, пов'язані зі здобуттям освіти В'ячеславом Єрком у різних навчальних закладах

Фото: armyinform.com.ua

Численні державні нагороди льотчика, які представлені на музейних стендах, розкривають його ставлення до військової служби. Особисті речі, фрагменти літака, амуніції, шолом нагадують про героїчні повітряні бої та високу ціну української перемоги, яку заплатив полковник Єрко під час захисту Батьківщини.

Фото: armyinform.com.ua

Фото: armyinform.com.ua

Нагадаємо, у Кіровоградській області в місті Кропивницький на площі Героїв Майдану встановили інсталяцію з відстріляних снарядів – "Дзвони пам'яті". Щоранку у хвилину мовчання битимуть у дзвони для вшанування пам'яті загиблих воїнів.

Також у Дніпрі розробили проект меморіального скверу, який в слушний час почнуть зводити на місці знищеної ворожою ракетою частини багатоповерхівки на житломасиві Перемога. Його зведуть у памʼять про всіх жертв російського терору.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: