fbpx
Сьогодні
Відео 15:15 03 Вер 2023

Спецоперація "Синиця": у ГУР розповіли подробиці доставки гвинтокрила рф з екіпажем

Фото: Скріншот з відео ГУР

У Головному управлінні розвідки розповіли як проводили спецоперацію "Синиця", під час якої вдалося доставити в Україну російський гелікоптер Мі-8 разом з екіпажем.

Про це пише Рубрика, посилаючись на очільника ГУР Кирила Буданова, якого цитує ГУР МО України.

Як повідомляють, 3 вересня в ефірі телемарафону вийде документальний фільм "Збиті льотчики Росії", в якому опишуть спецоперацію "Синиця", під час якої ГУР виманила російського льотчика до України.

Стрічка описує найвизначніші епізоди протистояння Сил безпеки та оборони України повітряній навалі росіян під час повномасштабного вторгнення й містить:

  • приголомшливі кадри знищення літаків, вертольотів, ракет та дронів росії;
  • унікальні свідчення українських розвідників, пілотів та зенітників;
  • показові історії полонених російських льотчиків.

Також у стрічці розкажуть як завдяки ретельно спланованій та чіткій роботі воєнних розвідників російський пілот перегнав на українську територію вертоліт МІ-8АМТШ ВКС РФ, завантажений компонентами до бойових літаків.

"Змогли знайти правильний підхід до пілота, вивезти непомітно всю [його] родину, і, зрештою, створити такі умови, щоб він зміг перегнати це повітряне судно з екіпажем, який не знав, що відбувається. Коли вони зрозуміли, де сіли, то спробували втекти.

На жаль, вони були знищені. Хотілося б [узяти] живими, але маємо що маємо", нагадав Буданов деталі спецоперації.

У ГУР підтвердили "Українській правді", що пілот у відеосаме той, якого виманили під час спецоперації.

Автор циклу "Воєнна розвідка України" Артем Шевченко розповів, що операція ГУР "Синиця" була дуже подібною до операції "Діамант", яку провів у 1966 році ізраїльський Моссад. Тоді іракського пілота переконали викрасти на той час найсучасніший радянський МІГ-21.

Нагадаємо, що нещодавно гелікоптер Мі-8 Збройних сил Росії опинився в Україні внаслідок тривалої спецоперації Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: