fbpx
Сьогодні
11:34 03 Вер 2023

Розвідка Британії: росія вербує мігрантів на війну в Україну, щоб уникнути внутрішньої відкритої мобілізації

Фото: gettyimages

Починаючи з кінця червня російська федерація звертається до громадян сусідніх країн та мігрантів з Центральної Азії з закликом взяти участь у бойових діях в Україні, обіцяючи деякі привілеї.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 3 вересня.

Як зазначають британські аналітики, у Вірменії та Казахстані були помічені оголошення в інтернеті, які пропонували:

  • $5140 початкового грошового забезпечення,
  • заробітну плату від $1973.

У північному Костанайському регіоні Казахстану відбуваються спроби вербування, спрямовані на етнічних росіян.

Як наголошують у британській розвідці, принаймні з травня 2023 року росія залучає мігрантів з Центральної Азії до участі в бойових діях в Україні, обіцяючи їм:

  • швидке отримання громадянства,
  • зарплату до $4160.

Британські фахівці зауважили, що за інформацією, в узбецьких будівельників-мігрантів у Маріуполі конфіскували паспорти після прибуття і примушували вступати до лав російської армії.

Відмічають, що у росії перебуває щонайменше шість мільйонів мігрантів з Центральної Азії, яких Кремль, ймовірно, розглядає як потенційних рекрутів.

Як підкреслюють британські аналітики, росія, ймовірно, хоче уникнути подальших непопулярних внутрішніх мобілізаційних заходів напередодні президентських виборів 2024 року. Експлуатація іноземних громадян дозволяє Кремлю отримати додатковий персонал для військових дій в умовах зростаючих втрат.

Раніше британська розвідка повідомляла, що російська влада продовжує відчувати проблеми з вербуванням до лав армії нових людей, попри те, що військова служба у рф зараз відкриває хороші можливості для отримання високого заробітку та різних привілеїв.

Як напередодні повідомляли в ISW, що для того, щоб підрозділи армії рф з Луганської області передислокувалися "захищати" південь від українського контрнаступу, що просувається вперед, російське командування розгорнуло "резервну армію".

Нагадаємо, за даними британської розвідки, для протидії атакам безпілотників, російська федерація буде змушена посилювати протиповітряну оборону на своїх аеродромах, які напередодні успішно атакували дрони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: