fbpx
Сьогодні
16:11 03 Вер 2023

Міністр оборони очікує, що українські пілоти застосовуватимуть F-16 на війні вже навесні

English version here

Уже навесні 2024 року українські Збройні сили матимуть винищувачі F-16 для застосування на фронті.

Так вважає міністр оборони Олексій Резніков, заявивши про це в інтерв'ю "Укрінформу".

"Я думаю, в наступному році (будуть літаки F-16 – ред.), навесні. Я маю на увазі – вже в застосуванні.

Бо на сьогодні дозвіл на навчання є, країни, які зголосилися навчати, є, і навіть вже є країни, які зголосилися передати нам F-16 після завершення навчання і підготовки інфраструктури", підкреслив глава відомства.

Резніков для пересічних громадян вирішив пояснити як це відбуватиметься, використовуючи трилогію Толкіна "Володар перснів".

"У свій час було питання, чому хобіти не могли сісти на орлів і легко доставити кільце на вогняну гору? Та не могли насправді. Тому що це мало бути:

  • а) політична воля щодо надання орлів;
  • б) отримання погодження від "урядів орлиних держав";
  • в) треба було забезпечити підготовку орловодів, підготувати летовище для них, фахівців, які будуть їх обслуговувати, годувати, дбати про їхні гнізда,
  • г) весь цей період чулися аргументи від тих держав, які мають орлів: "А навіщо вам орли, якщо ви і так непогано відбиваєтеся від Саурона", зазначив очільник оборонного відомства.

Як уточнив міеістр, відмова партнерів в наданні F-16 ніколи не була у політичній площині. Він пояснив, що Захід боявся ескалації, а також намагається не втягнути НАТО у війну з росією.

Міністр повідомив, що написав "не один лист" зобов'язань, що Україна не використовуватиме НАТОвську зброю на території росії.

Як писала Рубрика, зі слів Резнікова, у Силах безпеки та оборони України вже запроваджено 287 стандартів НАТО та до кінця року ще планують запровадити близько 200 стандартів Північноатлантичного Альянсу.

Що відомо про винищувачі F-16 для України

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: