fbpx
Сьогодні
12:59 02 Вер 2023

Ірландія готова підтримати маріупольців в евакуації та майбутньому відновленні міста

English version here

Getty Images

Ірландія погодилася підтримати жителів Маріуполя Донецької області в евакуації та майбутній відбудові міста Mariupol Reborn.

Про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада, пише Рубрика.

"Ірландія готова підтримати маріупольців. Про це домовився Вадим Бойченко на зустрічі з послом Ірландії в Україні Тересою Ґілі. Сторони обговорили співпрацю, направлену на підтримку маріупольських родин в евакуації та майбутню відбудову міста Mariupol Reborn", зазначили у повідомленні.

Окрім того розповіли, що міський голова обговорив із послом:

  • шляхи підтримки маріупольських переселенців,
  • можливості приєднання Ірландії до програм підтримки маріупольських школярів.

Також, Ірландія готова поділитися досвідом та експертизою, яка допоможе розробити нову економічну модель Маріуполя, за якою місто житиме після деокупації.

Що відомо про Маріуполь під окупацією

Як відомо, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф.

Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів, тут так і немає нормального постачання електрики, води, газу. Окрім того, загарбники зносять пошкоджені ними будинки, щоб приховати сліди своїх злочинів.

Нагадаємо, що у тимчасово окупованому Маріуполі загарбники почали викидати з уцілілих квартир законних власників, якщо вони не мають змоги підтвердити агресорам право власності документами.

Окрім того, на "лояльність до України"почали перевіряти в тимчасово окупованому Маріуполі російські загарбники українських дітей.

Після перевірки на причетність до партизанського руху, з дітьми проводять "профілактичні бесіди" на яких вимагають повідомляти про "ненадійних товаришів".

Також, ЦНС заявив, що у Маріуполі окупанти почали створювати "філіал" Чорноморського флоту.

Своєю чергою, перший заступник міністра оборони України Олександр Павлюк заявив, що героїчний захист Маріуполя врятував весь південь України від захоплення російськими окупаційними військами.

Нагадаємо, Франція візьме участь у розвитку прибережних зон Маріуполя після звільнення міста від окупантів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: