fbpx
Сьогодні
Фото 09:25 31 Сер 2023

Атака дронів на псковський аеродром: оприлюднили перші супутникові знімки летовища

Фото: З відкритих джерел

В інформаційному просторі з'явилися перші супутникові знімки аеродрому після нічної атаки українських безпілотників на російський Псков.

Про це пишуть "Схеми".

Як повідомляють, на знімках Planet Labs видно, що пошкодили щонайменше 2 літаки типу Іл-76.

Подія сталася в ніч з 29 на 30 серпня. Нагадаємо, ми писали, що у російському Пскові безпілотники атакували аеродром, який використовується як цивільною, так і військовою авіацією.

аеродром, Псков

Після аналізу супутникових знімків, пошкодження літаків підтвердив авіаексперт Анатолій Храпчинський.

"На супутниковому знімку ми бачимо, що ушкоджено поверхню біля крил, скоріш за все дронами намагались влучити у паливні баки, які знаходяться у тій частині літака.

Але і це все одно вивід літака на капітальний ремонт, який займе щонайменше 2-3 місяці". зауважив він.

аеродром, Псков

Також біля одного з літаків можна помітити два червоні автомобілі, схожі на пожежні, які могли залучити для гасіння пожежі.

аеродром, Псков

Відмітимо, що цей тип літаків постійно базується на аеродромі Пскова.

Літаки з цього аеродрому використовує 76-а гвардійська десантно-штурмова дивізія армії рф. Вона ж – "псковська дивізія". Саме вона брала участь у захопленні Бучі на початку повномасштабного вторгнення.

Відмітимо, українські розвідники підтвердили, що 30 серпня під час нічної атаки безпілотників на аеродром Пскова згоріли чотири російські військово-транспортні літаки Іл-76.

"4 літаки знищено і не підлягають відновленню. Імовірно ще 2 борти пошкоджено, інформація уточнюється", зазначив представник Головного управління розвідки Міноборони України МОУ Андрій Юсов.

Джерело УП, своєю чергою, підтверджує, що за нинішньою атакою дронів на Псков стоїть ГУР та інші складові Сил оборони.

Окрім того, у ніч на 30 серпня, в росіській федерації відбулася одна з наймасштабніших атак безпілотними літальними апаратами.

Що відомо про спецоперації ГУР

Нагадаємо, що у ніч на 24 серпня українська розвідка успішно провела операцію на тимчасово окупованому півострові, під час якої окупаційні війська зазнали втрат.

Як повідомили у розвідці, в результаті спеціальної операції ГУР на окупованому півострові Крим українські спецпризначенці знищили щонайменше 30 росіян та пошкоджено чотири швидкохідні катери.

Також, внаслідок атаки дронів на аеродром у Новгородській області Україна вперше змогла повністю знищити стратегічний ядерний бомбардувальник Збройних сил російської федераціїї.

А начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що Сили оборони України здатні за необхідності уразити противника на будь-якій частині тимчасово захопленого росією Криму. При цьому росіянам та українцям-колаборантам краще покинути півострів.

Окрім того, він наголосив, що інформація про те, що українські агенти працюють в оточенні президента російської федерації володимира путіна, паралізує роботу влади ворога.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: