fbpx
Сьогодні
21:22 28 Сер 2023

Немає потреби оголошувати нову мобілізацію для збільшення чисельності, у нас ще є ресурс, – Резніков

Фото: Рубрика

Міністр оборони України Олексій Резніков на пресконференції заявив, що мобілізаційний план в Україні наразі ще не виконаний, тому немає потреби оголошувати нову мобілізацію.

Про це повідомляє Рубрика.

"Той план мобілізації, який був затверджений Верховною радою, він ще не виконаний, у хорошому сенсі. Це означає, що у нас немає сьогодні необхідності оголошувати нову мобілізацію по збільшенню чисельності. У нас є ще ресурси з погляду правового плану".

 Резніков зазначив, що Україна зазнає втрат, але вони "кратно менші від втрат росіян", але є загиблі й поранені, тому потрібно заповнювати втрати.

"Але сказати, що сьогодні у нас критична ситуація і потрібно збільшувати – ні, такого немає. Я не думаю, що найближчими місяцями буде питання щодо збільшення планки мобілізації", – додав Резніков.

Зазначимо, що мобілізацію в Україні було оголошено після масштабного вторгнення рф у лютому 2022 року. При цьому Верховна рада неодноразово продовжувала воєнний стан та мобілізацію в Україні. Наразі вони діють ще найменше до 15 листопада цього року.

Мобілізації підлягають чоловіки віком від 18 до 60 років. При цьому окремі особи можуть отримати відстрочку від мобілізації. Це залежить від їхньої діяльності, сімейних обставин і не тільки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: