fbpx
Сьогодні
18:27 25 Сер 2023

Комісія з розслідування порушень відвідає Україну

English version here

Комісія з розслідування порушень в Україні здійснить місію в Україну з 28 серпня по 4 вересня.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на представництво ООН в України.

Члени Незалежної міжнародної комісії Організації Об'єднаних Націй з розслідування порушень в Україні здійснять третій візит в Україну.

«У рамках своєї поточної місії з встановлення фактів, Комісари відвідають декілька міст в Україні, зокрема місто Умань у Черкаській області та місто Київ, з метою розслідування ймовірних порушень та утисків прав людини, а також порушень міжнародного гуманітарного права, та зустрінуться з жертвами та свідками», – йдеться у повідомленні.

Заплановано, що три Комісари, які беруть участь у місії – Ерік Мьосе (голова), Пабло де Грейф та Врінда Ґровер – зустрінуться з урядовцями, зокрема з ключовими міністрами, членами громадянського суспільства, представниками установ Організації Об'єднаних Націй, міжнародних організацій та дипломатичного корпусу задля обговорення ситуації в країні.

У понеділок 4 вересня, Комісари проведуть прес-конференцію.

Довідка

Незалежна міжнародна комісія ООН з розслідування порушень в Україні є незалежним органом, уповноваженим Радою з прав людини ООН, серед іншого, розслідувати всі ймовірні порушення та утиски прав людини та порушення міжнародного гуманітарного права, а також пов'язані з ними злочини, в контексті агресії Російської Федерації проти України. Метою Комісії є встановлення фактів, обставин та першопричин будь-яких таких порушень та утисків; а також збір, консолідація та аналіз доказів таких порушень та утисків, зокрема їх ґендерний вимір, з урахуванням будь-яких майбутніх судових проваджень. Комісія представить доповідь про свою діяльність Генеральній Асамблеї у жовтні 2023 року та Раді ООН з прав людини у березні 2023 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: