fbpx
Сьогодні
17:21 20 Сер 2023

Данія разом з Нідерландами подарує Україні винищувачі F-16

English version here

Фото ОПУ

Данія разом з Нідерландами подарують Україні літаки F-16. У данському Міноборони зазначили, що згодні передати винищувачі у тісній співпраці зі США та іншими партнерами, коли будуть виконані умови для такої передачі.

Про це йдеться у пресрелізі Міністерства оборони Данії від 20 серпня.

Там зазначили, що серед умов є успішно відібраний, перевірений і навчений український персонал для F-16, а також необхідні дозволи, інфраструктура та логістика.

«Беручи до уваги створення спільної коаліції щодо навчань на F-16, ми погоджуємося, що природним наступним кроком буде передача винищувачів. Пожертвування буде життєво важливим для зусиль, пов'язаних із забезпеченням України повнофункціональними можливостями щодо F-16», — вказали у відомстві.

Данія працюватиме, щоб інші країни приєдналися до коаліції та сприяли боротьбі за свободу України, додали у Міноборони країни.

«Я пишаюся тим, що Данія разом з Нідерландами передадуть винищувачі F-16 для боротьби України за свободу й проти безглуздої агресії росії. Підтримка України з боку Данії є непохитною, і завдяки пожертві літаків F-16 Данія тепер лідирує», — сказав данський міністр оборони Якоб Еллеманн-Єнсен.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Україна отримає 42 винищувачі F-16 від Нідерландів після тренування українських пілотів та інженерів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: