fbpx
Сьогодні
19:47 15 Сер 2023

Розмови про вступ України в НАТО в обмін на відмову від частини територій є абсолютно неприйнятні, – МЗС

НАТО

У відповідь на думку, що висловили у секретаріаті НАТО, щодо імовірності територіальних поступок з боку України Міністерство закордонних справ України застерегло, що формування цього наративу грає на руку Росі і є абсолютно неприйнятним.

Україна вважає неприйнятними розмови про можливе прийняття її в Північноатлантичний альянс в обмін на відмову від частини українських територій на користь Росії.

Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"Розмови про вступ України в НАТО в обмін на відмову від частини українських територій є абсолютно неприйнятними. Завжди виходили з того, що Альянс, як і Україна, територіями не торгують.

Свідома чи несвідома участь посадовців НАТО у формуванні наративу про можливість відмови України від своїх територій грає на руку Росії. Натомість, в інтересах євроатлантичної безпеки обговорювати шляхи пришвидшення перемоги України та набуття нею повноправного членства в НАТО".

Ніколенко додав, що українські дипломати налаштовані на подальше плідне співробітництво із Секретаріатом НАТО задля досягненні цих цілей.

Раніше повідомлялося, керівник апарату генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Стіан Єнссен допустив, що Україна може стати членом Північноатлантичного альянсу у випадку територіальних поступок Росії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: