fbpx
Сьогодні
16:58 13 Сер 2023

У Єгипті розробили робота для розвезення документів: у чому рішення

Фото: Arabnews

У Єгипті група студентів факультету штучного інтелекту при Університеті Кафр-Ель-Шейх розробила робота, який може розвозити екзаменаційні роботи по кампусу університету.

Про це повідомляє Arab News, інформує Рубрика.

У чому проблема?

Живий організм визнаний самим складним механізмом, що володіє відмінною пристосованість і витривалістю. Здавалося б, навіщо людині потрібні роботи, якщо він сам вважається вінцем творіння? І все ж, наука не стоїть на місці, постійно демонструючи справжні чудеса інженерної фантазії.

Штучний інтелект вдосконалюється і розвивається. Роботи задіяні в банківській сфері, медицині, промисловості. І навіть розваги зараз не обходяться без участі цих спритних помічників. З кожним роком вмілі механізми розширюють коло своїх можливостей, освоюючи все більшу кількість найрізноманітнішої роботи.

Яке рішення?

У Єгипті студенти розробили робота для розвезення документів в університеті.

Як це працює?

Зазначається, що робот контролюється додатком.

"Наше бачення полягало в тому, щоб створити проєкт, який був би корисним безпосередньо для університету. Робот із штучним інтелектом і оснащений ROS (операційною системою роботів), оптимізує процес розвезення паперів і документів у будівлях університету", — сказав Ахмед Рагаб Ібрагім Ель-Шеннаві, один із 12 студентів, залучених до проєкту.

За його словами, робот використовує дві основні моделі:

  • машинне навчання,
  • комп'ютерне бачення.

"Спочатку він використовує модель машинного навчання, щоб визначити найкращі місця для паркування, аналізуючи різні фактори, такі як відстань, ширина вулиці та трафік. Ця модель базується на історичних даних", – зазначив студент.

Інший студент із команди Ханін Мохаммед Камал Мохаммед додав, що пристрій має можливість розрізняти дорожні знаки та сигнали пішоходів.

"Ми впровадили модель комп'ютерного бачення, яка розшифровує дорожні знаки, знаки зупинки та сигнали пішоходів. Це оптимізує процес прийняття рішень роботом під час його навігації територією університету", – пояснив студент.

Він зазначив, що основна перевага робота полягає "у значній економії часу та зусиль під час переміщення паперів між будівлями".

Як повідомляла Рубрика, Королівський госпіталь Papworth у Кембриджі є одним із перших у Великій Британії, який використовує робота Versius для хірургії легенів і грудної клітки.

Окрім того, ми писали, що у Сеулі, робот-андроїд EveR 6 диригував національним оркестром Південної Кореї вперше у країні.

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: