fbpx
Сьогодні
12:37 13 Сер 2023

Ігнат прокоментував вибухи біля Кримського мосту: просто так не перекривають рух

У Повітряних силах ЗСУ поки що не знають обставини та наслідки вибухів у Криму 12 серпня, тому можуть лише припустити, що там відбулося, оскільки Кримський міст росіяни не стали б перекривати без вагомих причин.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, пише Рубрика.

Нагадаємо, 12 серпня, у Керчі щонайменше двічі за день пролунали вибухи, псля цього Кримський міст охоплював густий дим. Окупанти заявили про нібито атаку та стверджували, що дим – це спеціальна завіса для маскування.

Полковник зазначив, що димову завісу застосовували для маскування ще з часів Другої світової війни.

"Задимлення застосовувалося ще з часів Другої світової війни. Це маскування. У цьому випадку не знаємо, що відбувається. Можливо, вони навчання якісь проводять.

Поки що не можу сказати, що відбувається. Можливо, знімки супутникові нам більше розкажуть, чи є там руйнування. Не просто ж так перекривають рух", підкреслив речник.

При цьому Ігнат зазначив, що подібні інциденти в окупованому Криму, ймовірно, будуть відбуватися й далі, а, можливо, і почастішають.

Що відомо про атаки на Кримський міст

Нагадаємо, 17 липня, вночі на Кримському мосту пролунали вибухи. Один із прольотом у бік Тамані був зруйнований, а проліт у бік Керчі – пошкоджений.

Джерела ЗМІ у Службі безпеки України розповіли, що ці вибухи були результатом спецоперації СБУ та Військово-морських сил. Міст атакували за допомогою надводних дронів.

У СБУ на цьому фоні нагадали, що норми міжнародного права та правила ведення війни дозволяють перерізати логістичні шляхи супротивника.

Окрім того, 8 жовтня 2022 року на мосту через Керченську протоку стався вибух із подальшою пожежею. Після цього на мосту обвалилася частина автомобільного полотна, рух було перекрито.

Пізніше, 20 жовтня 2022 року Зеленський заявив, що Україна не є замовником "теракту" на Кримському мосту.

Своєю чергою, у СБУ тоді сказали, що росія взагалі далека від реальності щодо розслідування вибуху на Кримському мосту

А вже 23 липня 2023 року Зеленський назвав Кримський міст ціллю, яка має бути нейтралізована.

У росії ж назвали атаку на Кримський міст "терактом", а також заявили, що зможуть полагодити його не раніше листопада.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: