fbpx
Сьогодні
21:22 11 Сер 2023

Італія допоможе відновлювати Спасо-Преображенський собор в Одесі, який обстріляли окупанти

Італія залучила дві авторитетні культурні установи, щоб допомогти відновити Спасо-Преображенський собор в Одесі.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на сторінку уряду Італії.

Мова йде про Міланську трієнале і музей MAXXI в Римі. Вони мають зібрати найкращі економічні, технічні та культурні ресурси, здатні зробити свій внесок у відновлення Спасо-Преображенського собору.

"Щоб відзначити довгу і дуже багату історію обмінів між Одесою та італійською культурою, яка призвела до того, що італійські архітектори розробили план міста і найзнаковіші будівлі наприкінці 18-го століття, італійський уряд залучив дві найавторитетніші культурні установи Італії", – заявили в уряді.

Також відмічається, що деякі відновлювальні роботи вже тривають. Так, італійські реставраційні школи, тобто факультети університетів, професійні інститути, студії та лабораторії, сьогодні використовують свій традиційний досвід для проєкту з відновлення та покращення стін і фресок, що постраждали від російських бомб.

odesa-obstril-

В італійському уряді додали, що тим самим відзначається вікова дружба між двома народами та ефективне відродження міста.

Зазначимо, що в день, коли росіяни обстріляли собор, прем'єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні заявила, що її країна готова долучитися до відбудови одеського Спасо-Преображенського катедрального собору — найбільшого православного храму міста.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, 23 липня внаслідок чергової ракетної атаки росіян в Одесі було зруйновано Спасо-Преображенський кафедральний собор.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: