fbpx
Сьогодні
Фото 18:58 08 Сер 2023

Єдина горила в Україні – старожил Тоні – святкує 49-й День народження

Фото: Київський зоопарк

У Київському зоопарку сьогодні святкують 49-й день народження горили Тоні.

Про це повідомляє Київський зоопарк у Facebook.

У звіринці кажуть, що за людськими мірками це майже 90. Тоні — не тільки єдина горила в Україні, а й одна з найстаріших горил Європи. Вже понад 20 років він мешкає у столичному зоопарку.

Фото: Київський зоопарк

Фото: Київський зоопарк

Розповідають, що Тоні веде доволі активний спосіб життя, попри свій поважний вік. Але у "дідуся" є свої вікові нюанси, які потребують професійного контролю та особливого нагляду.

"3 роки тому у Тоні виникли проблеми зі шлунково-кишковим трактом, що призводило зокрема до набору зайвої ваги. На той момент його вага зросла аж до 230 кг. І тоді нашими фахівцями, зоологами й ветеринарами у співпраці із європейськими колегами було проведено повне обстеження організму і призначено лікувальну дієту та спеціальні фізичні навантаження", — йдеться у повідомленні.

Фото: Київський зоопарк

Фото: Київський зоопарк

Тож, тепер Тоні — вимушений вегетаріанець, харчується злаковими, фруктами та овочами.

Також у вольєрі встановили "Медовий термітник" та "Фруктовий барабан".

Фото: Київський зоопарк

Фото: Київський зоопарк

Це позитивно відобразилося на самопочутті Тоні. Він став більш рухливим і скинув 50 кілограмів зайвої ваги. А ще він любить вправи з м'ячами.

"Наш старенький пожвавішав, увійшов у свою нормальну вагу — 180 кг і на свій вік виглядає чудово", — розповідають у зоопарку і запрошують на День народження старожила.

У зоопарку запрошують 8-13 серпня киян та гостей столиці приходити і вітати Тоні та побачити його ранковий вітамінний сніданок. Частування відбуватимуться щодня о 10:25.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: