fbpx
Сьогодні
20:38 06 Сер 2023

Українські військові підтвердили удари по мостах до Криму

Фото: t.me/krymrealii

Удари, що сьогодні, 6 серпня, були нанесені по Чонгарському та Генічеському мосту були зроблені Збройними силами України.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на СтратКом ЗСУ.

Сьогодні, 6 серпня, в районі Чонгара й Генічеська Херсонської області пролунали потужні вибухи. Місцеві повідомляли про "прильоти" по мостах.

"Здається, "харошие русские", які прямують на відпочинок до окупованого Криму та у зворотньому напрямку, відчують всю "радість", яку принесла їх країна на нашу землю. Реальність на ТОТ – зовсім не те, що їм показують по телевізору", – написав Федоров.

Наразі ж Збройні сили України підтвердили, що удари по Чонгарському та Генічеському мостах, що були нанесені сьогодні, близько 15:00, були завдані ними.

Що відомо про удари ЗСУ по Чонгарському мосту

Нагадаємо, що 29 липня, колаборант Володимир Сальдо про нібито відбиття української атаки на залізницю в Чонгарі. Пізніше він визнав, що залізниця отримала пошкодженні, однак їх нібито усунули.

Через деякий час Управління стратегічних комунікацій апарату головнокомандувача ЗСУ підтвердило удар по мосту в Чонгарі, який сполучає материкову територію України з окупованим Кримом.

Це не перший удар українських військових по мосту. Так, 22 червня, так званий голова окупаційної адміністрації Херсона Володимир Сальдо повідомив, що на мостах між Херсонською областю і Кримом, поблизу Чонгара, сталися вибухи.

Відмітимо, що Крим із Херсонською областю з'єднує три пункти пропуску:

  • два в районі Армянська,
  • один через Чонгар.

Міст через Чонгарську протоку — важлива логістична ланка постачання Запорізького угрупування ворога, хоча й не єдина, бо є ще дорога через Армянськ, але там відстань всього 80 км і можна теоретично дотягнутися Хаймарсами.

Так, як Чонгарський міст зʼєднує Крим із материковою Україною, то це один із шляхів, яким ворог може перекидати своє озброєння і окупантів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: