fbpx
Сьогодні
16:39 05 Сер 2023

Екорішення: в Італії створили робота, який очищає сонячні батареї без води чи газу

Італійський гігант у сфері відновлювальної енергетики Enel Green Power і сицилійський стартап Reiwa розробили робота SandStorm, який автоматично очищає сонячні батареї без використання води чи газу.

Про це повідомляє Electrek.

У чому проблема?

Пил і бруд можуть бути справжньою проблемою для сонячних панелей, оскільки це заважає їхній роботі, особливо в особливо запилених або пустельних районах.

Мийки високого тиску або трактори з гідравлічними щітками зазвичай використовуються для очищення сонячних панелей, але вони витрачають багато води.

Яке рішення?

Робот очищає сонячні панелі за допомогою спеціально розробленої та виготовленої системи щіток.

Як це працює?

SandStorm може автономно рухатися вздовж рядів сонячних панелей, а потім заряджатися за допомогою сонячної енергії, коли повертається до своєї зарядної станції.

Зазначається, що пристрій може заряджатися протягом дня, а потім очищати панелі вночі, тому він не заважає виробленню енергії панелями впродовж дня.

Enel Green Power вже випробувала SandStorm у своєму дослідницькому центрі в Катанії (Сицилія), а також на 1-мегаватній (МВт) секції сонячної електростанції, яку вона експлуатує в Тотані (Іспанія).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: