fbpx
Сьогодні
22:49 04 Сер 2023

Контрнаступ ЗСУ: американські аналітики назвали три варіанти успішного розвитку подій

Фото: Getty Images

Аналітики ISW Кароліна Хірд та Катерина Степаненко, а також Фредерік В. Каган з американського інституту підприємництва назвали три сценарії успішного контрнаступу Збройних сил України.

Про це йдеться в матеріалі журналу Time.

Експерти переконані в тому, що найуспішнішим з них буде "постійний тиск", "кампанія перекриття" і створення пробоїв в оборонних лініях армії РФ.

На думку аналітиків є кілька варіантів того, як може відбутися переможне просування.

  • По-перше, сьогоднішній український механізований прорив можна буде використати проти росіян і прорвати їхні оборонні лінії.
  • По-друге, як пишуть аналітики, окупанти рф вже почали страждати від деморалізації та інших системних проблем. Залишається дочекатися, коли вони остаточно зламаються під тиском українських військових.

«По-третє, постійний тиск і кампанія перехоплення, підтримувана великими зусиллями, подібними до тієї, що наразі проводиться, може створити пробої в російських позиціях, які українські сили можуть використати спочатку локально, а потім і для більш глибоких проривів. Перша і друга можливості відносно малоймовірні, але можливі», — йдеться в повідомленні.

Перші два варіанти, на думку можуть статися, на думку експертів, проте вони вважаються малоймовірними.

А третій найближчий до українського успіху.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: