fbpx
Сьогодні
Фото, відео 12:45 03 Сер 2023

Правоохоронці ДБР затримали чиновника КМВА: допомагав ухилянтам втекти за кордон

Фото: ДБР

Співробітники ДБР затримали чиновника Київської міської військової адміністрації, який допомагав чоловікам за гроші втекти з України.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на пресслужбу Державного бюро розслідувань.

Чиновник КМВА також є начальником одного з управлінь штабу командування Сухопутних військ ЗСУ. Він організував схему незаконного виїзду чоловіків призовного віку за кордон.

За даними слідства, "послуги" чиновника коштували 10 тисяч доларів. За ці гроші ухилянтам оформлювали фіктивні документи про непридатність до військової служби. Правоохоронці зафіксували декілька випадків видачі підробних документів.

ДБР затримало чиновника "на гарячому" – під час передачі документів, які надають право виїзду з України трьом особам, за які він отримав 30 тисяч доларів.

Правоохоронці провели обшуку за місцем проживання, у районному територіальному центрі комплектування та Київській міській військовій адміністрації. Знайдено понад 48 тисяч доларів та 5 тисяч євро.

Попередня правова кваліфікація злочину – незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). Чиновнику загрожує до 9 років в'язниці.

Зараз готується підозра фігуранту, а суд незабаром обере запобіжний захід.

Фото: ДБР

Фото: ДБР

Фото: ДБР

Довідка

Нагадаємо, що від початку повномасштабної війни Державне бюро розслідувань розслідує 106 кримінальних проваджень щодо порушень роботи військкоматів та ВЛК, вручили 21 підозру.

Як відомо, в Україні проводять масову перевірку військкоматів після того, як у начальника Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова виявили дороге майно в Іспанії, а також люксові автомобілі.

Він намагався втекти від правоохоронців, але його вдалося затримати. Борисову вже обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський пригрозив неминучою відповідальністю воєнкомам-порушникам.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: