fbpx
Сьогодні
15:20 02 Сер 2023

Ердоган обговорив із путіним "зернову угоду": що відомо

English version here

Фото Reuters

Туреччина і надалі докладатиме активних зусиль для продовження Чорноморської зернової ініціативи.

На цьому наголосив президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган у телефонній розмові з президентом росії Володимиром путіним, повідомляє Департамент з комунікацій Адміністрації президента Туреччини.

"Президент Ердоган зазначив, що Туреччина продовжить докладати інтенсивних зусиль і застосовувати дипломатію для продовження Чорноморської зернової ініціативи", – йдеться у повідомленні.

Ердоган під час розмови з Путіним зазначив, що тривале припинення дії Чорноморської ініціативи нікому не приносить користі, найбільше постраждають від цього країни з низьким рівнем доходу, які потребують зерна.

"Ціни на зернові культури, які знизилися на 23 відсотки в період реалізації ініціативи, збільшилися на 15 відсотків за останні два тижні", – сказав турецький лідер.

Він назвав Чорноморську зернову ініціативу «містком миру», а також наголосив, що слід вживати заходів для ескалації напруженості.

Під час розмови також було домовлено про візит Путіна в Туреччину.

Довідка

російська сторона 17 липня направила Туреччині, Україні та ООН свої заперечення щодо продовження "зернової угоди" та де-факто припинила її дію.

В ООН заявили, що внаслідок припинення участі Росії в Чорноморській зерновій ініціативі та загрози судноплавству зростають ціни на продовольство по всьому світу, посилюючи енергетичну та фінансову кризи.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: