fbpx
Сьогодні
22:41 01 Сер 2023

ЗСУ на півдні за день ліквідували 33 росіян та 22 одиниці ворожої техніки, — Гуменюк

Керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк

Упродовж доби російські загарбницькі війська 57 разів обстріляли населені пункти Херсонщини. Сили оборони знищили 33 військовослужбовців рф та 22 одиниці російської техніки.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомила керівник Об'єднаного пресцентру ОК "Південь" Наталія Гуменюк.

"Ситуація залишається напруженою, ворог нарощує обстріли і ми побачили це по Херсону. Зосередившись на обласному центрі, ворог все ж таки продовжує бити і по інших прибережних населених пунктах. Так, за сьогоднішню добу ворог вдався до 57 обстрілів, тобто навіть вдень. Це знову повернення до того показника, який вони мали – в районі 90 за добу. Це говорить про те, що їм вдається хоч і уповільнено, але підтягувати певні ресурси, і ми продовжуємо свою роботу по знищенню цих запасів. Мінус 2 склади з боєприпасами за цей бойовий день можемо собі вже позначити. Також відмінусовано 33 окупанти і 22 одиниці ворожої техніки, серед яких 4 бойові ударні дрони "Ланцет", якими ворог намагається бити по узбережжю, 5 крупнокаліберних гармат, якими обстрілювали Херсон. Це гармати типу "Мста Б", "Гіацинт" і Д30. Також відмінусовано човен, на якому ворог відправив чергову ДРГ і вона пішла за курсом руського воєнного корабля, і 11 одиниць автобронетанкової техніки", – повідомила Гуменюк.

Також вона повідомила, що ворог деморалізований та намагається маневрувати на лівобережжі, аби знайти місця, куди не дістає українська артилерія. Також ворог намагається втриматись на позиціях, які не облаштовані.

"Ми продовжуємо тиснути, продовжуємо їх відкидати, вони озлоблені, намагаються відстрілюватись в бік цивільного населення. Так, цієї доби знову посилено обстріли на Чайківському напрямку, двічі по місту безпосередньо ударили, б'ють і по Куцюрубській громаді поруч. Це означає, що вони намагаються всіма силами переконати, що вони там залишаються, вони присутні", – зазначила речниця.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: