fbpx
Сьогодні
17:20 29 Лип 2023

Зеленський заявив, що державними нагородами відзначені 2520 воїнів ССО

За час війни 17 воїнів Сил спеціальних операцій удостоєні звання Героя України, 13 із них – посмертно. Загалом 2520 воїнів ССО відзначені державними нагородами.

Про це повідомив у своєму відеозверненні Президент України Володимир Зеленський.

"ССО – це такий героїзм, про який неможливо розказати всі деталі. Лише через роки, згодом – така специфіка операцій. Хлопці завдають особливо відчутних ударів по російських терористах. З того, про що можна зараз говорити, звичайно – це участь у ключових бойових операціях. Бахмут зокрема. Авдіївка, Красногорівка, Марʼїнка, Соледар. Разом з усіма боронили Київ і Гостомель, Бучу, Ірпінь, Мощун, Макарів. Острів Зміїний – це теж ССО разом із розвідкою, разом із «альфівцями» та Військово-Морськими силами. Кінбурнська коса. Херсон…", – зазначив Зеленський.

Зеленський уточнив, що мав честь особисто на Донеччині привітати й нагородити воїнів Сил спеціальних операцій з нагоди їхнього професійного дня.

За час війни 17 воїнів Сил спеціальних операцій удостоєні звання Героя України. 13 із них – посмертно. Загалом 2 520 воїнів ССО відзначені державними нагородами.

"Хай кожна втрата росії буде розплатою за її зло і хай кожен окупант, кожен російський убивця, усі відповідальні за цей терор проти України та українців знають – поки ще живі, – що справедливість перемагає. Україна переможе. Дякую всім, хто наближає нашу перемогу! Вічна памʼять кожному й кожній, хто віддав своє життя заради України", – додав Зеленський.

Довідка

Під час робочої поїздки на Донеччину Президент України Володимир Зеленський відвідав розташування підрозділу ССО Збройних Сил, де взяв участь в урочистих заходах з нагоди Дня Сил спеціальних операцій. Глава держави привітав бійців і подякував їм за мужність та стійкість.

29 липня відзначається День Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: