fbpx
Сьогодні
09:45 29 Лип 2023

Розвідка Британії: на двох ділянках південного фронту активізувалися бої

Фото: Getty Images

За останні дві доби на українському півдні почала спостерігатися активізація бойових дій на двох ділянках фронту.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 29 липня.

Як повідомили британські аналітики, на південь від Оріхова бойові дії зосереджені біля села Роботине, в зоні відповідальності 58-ї загальновійськової армії росії.

"У вісімдесяти кілометрах на схід українські війська розгромили підрозділи 247-го гвардійського десантно-штурмового полку Повітряно-десантних військ Збройних сил Росії і захопили село Старомайорське", наголосили в огляді.

Тим часом як зазначають, на півночі інші підрозділи повітряно-десантних військ рф продовжують наступальні операції в Серебрянському лісі на захід від Кремінної, але не досягли значних успіхів.

Днями розвідка Британії звернула увагу, що останнім часом росія посилила свої війська на півдні України новими вертольотами Ка-52. Ці машини раніше спричинили значні втрати для України.

Нагадаємо, за даними ISW, минулої доби, 28 липня, Збройні сили України проводили контрнаступальні операції щонайменше на 3-х напрямках фронту та на Донеччині просунулися вперед під Бахмутом.

Як повідомляють американські аналітики, українські військові заявили, що продовжують контрнаступальні операції на північному та південному флангах Бахмута.

Своєю чергою, заступник міністра оборони України Ганна Маляр також зауважила, що українські сили продовжують просування на південь від Бахмута.

В ISW зазначили, що один з російських "воєнкорів" заявив 28 липня, що українські сили просунулися вперед біля Курдюмівки та Андріївки.

Як писала Рубрика, минулої доби, 28 липня, українські Сили оборони ліквідували близько 400 загарбників, загалом з початку російської агресії окупанти втратили особового складу понад 245 200 вояк.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: