fbpx
Сьогодні
09:30 29 Лип 2023

Примусова паспортизація на ТОТ: пенсіонерам пропонують гроші, а від підприємств вимагають списки

Фото: Українські новини

Російські окупанти продовжують вигадувати різні способи, як прискорити процес паспортизації на тимчасово окупованих територіях: там триває примусова видача паспортів громадянам України.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук Генерального штабу Збройних сил України.

Як зазначають, окупаційна адміністрація населеного пункту Благовіщенка Запорізької області знайшла спосіб заохочення місцевих жителів до отримання російського громадянства.

Там зокрема пропонують пенсіонерам грошову виплату в 50 тисяч російських рублів (майже 20 тисяч гривень), розповідає Генштаб.

Як повідомили у військовому командуванні, також у тимчасово окупованій Горлівці Донецької області російські агресори розіслали на місцеві підприємства всіх форм власності розпорядження, аби там надали списки працівників, які ще не отримали російські паспорти.

Як пояснюють у Генштабі, росіяни роблять це, аби морально тиснути на жителів міста та примусити їх отримати громадянство рф. Кінцевий термін виконання "розпорядження" — 1 січня 2024 року.

Чи можна брати російський паспорт на тимчасово окупованих українських територіях

Як відомо, український омбудсмен Дмитро Лубінець закликав жителів тимчасово окупованих територій України отримувати російське громадянство задля збереження життя.

А вже після деокупації офіційно відмовитися від російського паспорта — зараз в Україні напрацьовують відповідний закон.

Водночас міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук порадила "російські паспорти не брати, з окупантами не співпрацювати, за можливості виїхати, чекати ЗСУ".

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк зазначив, що й Лубінець, і Верещук мають рацію. Як пояснив він, омбудсмен сказав, що російський паспорт варто брати в крайньому разі з міркувань безпеки. Своєю чергою, міністерка стверджує, що не слід просто так оформляти собі паспорт аби допомагати ворогу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: