fbpx
Сьогодні
20:30 28 Лип 2023

Одна з громад Київщини прийняла рішення знищити всіх безпритульних тварин до кінця липня

У Бориспільському районі Київської області Вороньківська громада постановила знищити всіх безпритульних собак та котів в районі через ніби-то запобігання розповсюдженню африканської чуми.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook-сторінку зоозахисної організації UA Animals.

" У Бориспільському районі на Київщині оголосили карантин, бо у свиней виявили африканську чуму. До того ж місцева протиепідемічна комісія вирішила вбити безпритульних собак та котів, бо вони можуть поширювати цю хворобу. Вбивства заплановані до 30 липня включно", – написали в організації.

Як повідомляє зоозахисниця, закон чітко визначає, коли допустимо вбити тварину.

"Зокрема — коли вона хвора на сказ або іншу небезпечну до поширення хворобу. Сама лише можливість перенесення збудника не є підставою для евтаназії", підкреслили у повідомленні.

Суспільство, зоозахисники та організації обурилися такому рішенню Вороньківської територіальної громади.

Як наголосили в UA Animals, якщо громада справді переживає через можливе поширення африканської чуми свиней, то вона має спільно з волонтерами організувати обстеження безпритульних тварин. І якщо знайдуть хворих на чуму – застосувати евтаназію.

"Закликаємо Бориспільську райдержадміністрацію та органи місцевого самоврядування Бориспільського району не прикриватися чумою свиней як підставою для знищення собак та котів.

Залишається дуже мало часу, тому ми більше покладаємося на розголос, ніж на правові механізми. Будь ласка, поширте цей допис", підкреслили зоозахисники.

Водночас, Вороньківська територіальна громада підтвердила свій намір вбити безпритульних собак.

"Відповідно до затвердженого Плану заходів щодо профілактики, недопущення поширення та ліквідації захворювання африканської чуми свиней знищення бродячих котів і собак гуманними методами буде проводитися в осередку епізоотичного вогнища", – написали у виконавчому комітеті Вороньківської сільради.

Щоправда, згодом допис з Facebook-сторінки видалили.

Вороньківську територіальну громаду очолює Любов Чешко.

Довідка

Водночас, Бориспільське районне управління поліції в Київській області під дописом обурення волонтера Ірини Мурги повідомило, що звернення Мурги в правоохоронні органи щодо знищення тварин зареєстровано і поліція візьметься за його розслідування.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: