fbpx
Сьогодні
16:20 26 Лип 2023

Верховна Рада не ухвалила на засіданні у середу жодного рішення

Фото: Рубрика

Верховна Рада збиралась на пленарне засідання у середу, 26 липня.

Про це у соціальних мережах повідомила низка народних депутатів.

Жодного рішення під час цього засідання парламент не ухвалив, оскільки тривалий час розглядалися правки до законопроєкту №7588 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності використання земель фізичними особами та суб'єктами державного сектору економіки".

Згідно з даними в порівняльній таблиці до повторного другого читання, до проєкту закону подано 1279 правок.

"На жаль, деякі політичні сили, а правки ставила "Батьківщина", продовжують займатися "правкотероризмом", "правкоспамом", щоб загальмувати роботу парламенту. Очевидно, що голоси для ухвалення законопроєкту у другому читанні є. Це просто можливість штучного затягування роботи", – сказала в коментарі Укрінформу заступниця голови парламентської фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

Вона також поінформувала, що система для голосувань під час сьогоднішнього засідання ідентифікувала 283 народних депутатів. Для результативного ухвалення рішень достатньо 226 голосів.

Як повідомлялося, Верховна Рада 20 вересня 2022 року ухвалила у першому читанні законопроєкт №7588 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності використання земель фізичними особами та суб'єктами державного сектору економіки". 10 квітня 2023 року український парламент відправив документ на повторне друге читанні. ВР почала розглядати правки до проєкту закону на засіданні 14 липня.

Мета законопроєкту – підвищення ефективності використання земель сільськогосподарського призначення суб'єктами державного сектору економіки через створення організаційно-правового механізму для удосконалення їх організаційно-правової форми та заміни титулу права постійного користування земельними ділянками на оренду земель.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: